סלטים קטנים של קיץ

עגבניות, סלק, שמן זית וחומץ בלסמי. מי צריך יותר מזה?

בחורה עם מחשב נייד

מה עושים עם חומץ בלסמי ושמן זית?

מכינים 2 סלטים הורסים.

קיץ, מה לעשות? חם. אני כל הזמן חושבת שאני צריכה לבחור מתכונים קלילים להכנה וקלילים לנשמה. ומנות קרירות, צבעוניות וטריות עושות לי את זה לגמרי בתקופה הזו. אם תצרפו להן מספר פרוסות חלה טרייה של שבת וקערת זיתים תוכלו להנות מאחלה ארוחה או אירוח לאורחים שהפתיעו והגיעו ללא הודעה, מה שאסור דרך אגב לעשות בקיץ כי לא תמיד יש כוח.

כל תושבי אגן הים התיכון (יוון, איטליה, ספרד) הבינו שאין כמו מקבץ סלטים קטנים כדי לעבור את ימות הקיץ. ועם שימוש נכון בחומרי גלם איכותיים, צבעים עזים כמו אדום (עגבניות) או סגול (סלק) יש את התחושה שאוכלים את השמש ולא שהיא אוכלת אותנו.

כמה שזה פשוט להכנה! אתם לא מבינים. פשוט נסו. תשתדלו לא לקנות סלט סלק מוכן בסופר הקרוב לביתכם אלא להכין אחד כזה.

ומילה אחת קטנה על ההגשה. מי שמכיר אותי יודע שזה מאפיין אותי באופן כללי לחשוב ולחפור בארונות או בחנויות ולחפש את הכלי המושלם להגשת המתכון (עדיף כמובן כמה שיותר עתיק ומיושן) , במקרה הזה חשוב במיוחד להגיש בצלחת כמה שיותר יפה. לא יודעת למה אבל זה משדרג במיוחד את המנה. אז תנסו לעשות אקסטרה מאמץ.

סלט סלק

חומרים

  • 2 סלקים בינוניים – אפשר לאפות בתנור או לבשל במים. אני הלכתי על הפשוט ביותר, קניתי בסופר סלק מבושל מוכן לעבודה. זה פיתרון בכלל לא רע, אל תהרגו אותי.
  • לרוטב:
  • כף שמן זית
  • כף חומץ בלסמי
  • מעט מלח דק
  • מעט סוכר כדי לאזן בין הטעמים
  • חצי חופן פטרוזילה קצוצה דק מאוד!

אופן ההכנה

חותכים את הסלקים לחצי, ואת החצי פורסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ואת הפרוסות לריבועים בעובי של כ-1 ס"מ. הכוונה ליצור חתיכות בגודל ביס. לא דק מדי.

מעבירים לקערת עירבוב.

מוסיפים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, המלח והסוכר.

מערבבים.

מסדרים יפה על צלחת הגשה ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.

סלט קפרזה

פרוסות של עגבניות ומוצרלה בנוסח איטלקי על צלחת הגשה (חשוב שתהיה יפה)

חומרים

  • 2 עגבניות
  • כדור גבינת מוצרלה
  • לרוטב:
  • שמן זית
  • רוטב בלסמי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

פורסים את העגבניות לעובי של כ- חצי ס"מ.

מניחים את המוצרלה על צלחת ופורסים אותה לפרוסות דקות כ- חצי ס"מ.

מסדרים על צלחת הגשה מניפה של פרוסות העגבניה.

בין הפרוסות מכניסים את פרוסות המוצרלה. תלוי בכם, אתם יכולים להכניס כמה פרוסות שתרצו.

מפזרים מעל מעט שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור.

תנו לזה לנוח כמה דקות ותתחילו לחפור.

אני פיזרתי מעל טיפה פטרוזילה לרענן אפילו יותר את המנה שגם כך רעננה לחלוטין.

לבלוג morana של מורן שמבר