למצרכים:
2 סלקים
4 חצילים קטנים
3 קישואים
2 עגבניות
1 בצל
4 עלי כרוב
2 פלפלים אדומים
4 עלי תרד גדולים/מנגולד
לתחתית הסיר:
פרוסות תפוח אדמה
למילוי:
1/2 ק"ג אורז עגול
4 כפות רכז רימונים
2 עגבניות חתוכות קצוצות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס מחית עגבניות קלה (בבקבוק זכוכית)
2 כפות סויה
3 כפות סילאן
1/3 כוס שמן זית
לרוטב:
קופסה של עגבניות קצוצות (850 גרם)
1 רסק עגבניות גדול (או 2 קטנים)
1 כוס מחית עגבניות קלה
4 כפות רכז רימונים
3 כפות סילאן
מלח
מים
להכנה:
ראשית הטיפול בירקות:
להרתיח סיר עם מים. נתחיל מהירקות חסרי הצבע. הבצל – לעשות חריץ בבצל עד האמצע שלו – לא לחתוך עד הסוף. להכניס לסיר עם המים ל- 3 דקות ולהוציא. לקלף את השכבות ולשמור על צורתן. את החלק הפנימי של הבצל – אותו אי אפשר למלא לקצוץ ולשים המילוי האורז.
את עלי הכרוב, לחלוט במים הרותחים 1 דקה. להכניס את הסלק ומים ולבשל עד שיהיה רך לנעיצת מזלג. לא מעבר. לרוקן את תוכנו בעזרת כף פריזיאן (הכי נוח). את החצילים והקישואים לרוקן, כנ"ל לגבי העגבנייה והפלפל. להניח הכל בצד.
למילוי:
לערבב בקערה את כל חומרי המילוי פרט לאורז. לטעום. הכי חשוב שיהיה טעים ומתובל לטעמכם. להוסיף את האורז ולערבב היטב.
בסיר בישול שטוח וגדול***** לפזר פרוסות תפוחי אדמה. מעל תפוחי האדמה, למלא את הירקות ולהניח בסיר בצורה מסודרת אחד צמוד לשני.
בקערה גדולה, לערבב את כל חומרי הרוטב. לטעום ואם צריך לשפר טעמים – זה צריך לקלוע לטעם האישי (יש האוהבים חמוץ יותר, יש האוהבים מתוק יותר ויש האוהבים חרפרף) לשפוך מעל ומסביב לממולאים. להוסיף מים – עד לגובה 2 ס"מ מעל הירקות. להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה עוד כשעה. מדי פעם במהלך הבישול, לפזר רוטב מעל הממולאים ולנער קלות את הסיר כך שהרוטב יהיה בכל חלקי הממולאים.
את הממולאים הכנתי בסיר שקיבלתי להתנסות. הממולאים יצאו אחד אחד, שלמים ויפהיפיים, התחתית לא נשרפה והבישול בו היה תענוג. הסיר מסוג: Premium Hard anodized של חברת HOME MARKET. הסיר חלק מסדרת כלי בישול עשויה אלומיניום דחוס בציפוי Non-stick. הסיר מבית 'מסלמני גרופ' – המתמחה בייבוא ושיווק מותגי פרמיום בתחום כלי הבישול.
הסיר נוח ומתאים לתנור. יש לו ידיות אחיזה נוחות. את הממולאים אני אוהבת לחמם בתנור, מה שנותן להם קלייה וטעם מיוחד.