למצרכים:
1 חציל בינוני פרוס
1 קישוא גדול פרוס
1 בצל גדול חתוך לטבעות
10 עגבניות שרי
6 תפו"א בינוניים קלופים פרוסים לפרוסות בעובי 2.5-3 ס"מ
שמן לטיגון (עמוק)
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
2-3 כוסות מים
_________________________
להכנה:
1. לחמם היטב שמן עמוק בסיר ולטגן כל ירק בנפרד עד הזהבה. (לשים לב שיהיו זהובים – תורם לטעם ולצבע התבשיל). לנקז שאריות שמן ולספוג היטב.
2. בסיר שטוח (סוטאג') לשים 3-4 כפות שמן לחמם אותו ולהוסיף אליו את התבלינים עד שיטמעו בשמן. לערבב. להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולהביא לרתיחה. לבשל את הנוזל על אש קטנה 10 דקות.
3. להוסיף את הירקות בצורה מסודרת לסיר ולבשל כ- 40 דקות עד שהתבשיל מסמיך.
לאכול כמנה צמחונית או כתוספת, לטבול פרוסת לחם ולהתענג על כל ביס
**** למעוניינים במתכון לסיפריטו עם עוף
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!