סיפריטו צמחוני

סיפריטו צמחוני – הרמוניה של צבעים, טעמים וריחות… מנה נפלאה של תפו"א, חציל, קישוא, בצל ועגבניות שרי.
כל הסוד הוא (בעצם סודות לא מגלים) אבל אגלה לכם בכל זאת 🙂

11802662_10205774784783654_5638610851310131653_o

למצרכים:
1 חציל בינוני פרוס
1 קישוא גדול פרוס
1 בצל גדול חתוך לטבעות
10 עגבניות שרי
6 תפו"א בינוניים קלופים פרוסים לפרוסות בעובי 2.5-3 ס"מ
שמן לטיגון (עמוק)
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור גרוס
2-3 כוסות מים
_________________________
להכנה:
1. לחמם היטב שמן עמוק בסיר ולטגן כל ירק בנפרד עד הזהבה. (לשים לב שיהיו זהובים – תורם לטעם ולצבע התבשיל). לנקז שאריות שמן ולספוג היטב.
2. בסיר שטוח (סוטאג') לשים 3-4 כפות שמן לחמם אותו ולהוסיף אליו את התבלינים עד שיטמעו בשמן. לערבב. להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולהביא לרתיחה. לבשל את הנוזל על אש קטנה 10 דקות.
3. להוסיף את הירקות בצורה מסודרת לסיר ולבשל כ- 40 דקות עד שהתבשיל מסמיך.
לאכול כמנה צמחונית או כתוספת, לטבול פרוסת לחם ולהתענג על כל ביס

**** למעוניינים במתכון לסיפריטו עם עוף

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!