סיפור על סופגניה שפויה ואפויה

אז נכון שהכל בגלל כד קטן של שמן שהספיק לשמונה ימים, אבל מי אמר שגם אנחנו חייבים להשמין איתו? אני כאן עם גרסה שפויה יותר.

hanuka1

טוב, אז עוד לפני שאי פעם חלמתי לכתוב כאן מילים שהפכו לסיפורים, התחלתי הכל במטבח כשמסביבי המון ילדים. בהתחלה היו אלו החברים.ות של הבנות והילדים של החברים, השכנים ושכנות. בשלב הבא כשהייתי הרבה שנים מחוץ להוראה, ועם געגוע ענק לילדים וללמידה, החלטתי לשלב הכל ביחד: למידה-מטבח-ילדים וכך נולד לו "קסם הבישול".

טוב אבל זה היה כבר לפני זמן רב, מאז אני כבר כאן שנה וקצת חזרתי לעולם (ומלואו) של הילדים באופן יומיומי וכמובן לא שוכחת לשלב את המטבח. אז למה אני מספרת את כל זה? כי המתכון לסופגניות האפויות נולד ל"קסם הבישול" כי הרעיון היה אכילה בריאה והכנה בטוחה ועברנו את מפגשי הבישול לחג חנוכה עם לביבות וסופגניות אפויות.

נכון שהכל בגלל כד קטן של שמן שהספיק לשמונה ימים, אבל מי אמר שגם אנחנו חייבים להשמין איתו? לפני כשבוע שחזרתי עם הבנות שלי את המתכון לסופגניה האפויה, רגע לפני אתגר הסופגניה בשקית, שהיא לעומתה מטוגנת ואני כאן לספר לכם איך אפשר לעבור את החג אחרת. שנתחיל?!

20161202_171153 (Custom)

סופגניות קלאסיות אפויות

לבצק הבסיסי:

(החומרים ל- 25-30 סופגניות)

1 ק"ג קמח.

35 גרם שמרים יבשים.

120 גרם סוכר.

15 גרם מלח.

4 חלמונים.

2 ביצים.

כ-500 מ"ל חלב בטמפרטורת הגוף (אפשר 250 שמנת מתוקה ו250 חלב).

200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות.

למילוי המתוק:

ריבה טובה למילוי

אבקת סוכר לקישוט

 אופן ההכנה:

להכניס את כל מרכיבי הבצק למעט החלב והחמאה למיקסר, את החלב נוסיף בהדרגה וללוש כ-7 דקות. להוסיף את החמאה וללוש עוד 3-4 דקות לקבלת בצק רך אך לא דביק.

לכסות ולהתפיח להכפלת נפח לחלק את הבצק למנות שוות, אני מעדיפה קטנות, ולכדרר על משטח מעט משומן. להניח על תבנית משומנת, לכסות ולהתפיח על הכפלת נפח.

20161202_163833 (Custom)

כעת ניתן לאפות את הסופגניות בחום של 180-200 מעלות ל-15 דקות. כדאי להבריש את הסופגניות בחמאה מומסת לפני האפייה, ולאפות עד להזהבה.

20161202_170548 (Custom)

לערבב את הריבה/ריבת חלב או כל מילוי אהוב למרקם רך, להכניס לשק זילוף מצויד בצנתר ולמלא את הסופגניות. לעטר באבקת סוכר ולהגיש.

hanuka1

המרקם יוצא אוורירי, תפנקו בריבה (אני התקמצנתי) ותאכלו לאט לאט אחת-אחת

hanuka1

שיהיה חג מלא באור, קסם ושמחה,

חג עם מטעמים, חברים ומשפחה.