סילאן זה החיים 4 מתכוני סילאן

קבלתי ערכה להתנסות של רטבי סילאן מוצרי התמרים של תמר כנרת, בטעמים מיוחדים. הסתכלתי עליהם וחשבתי לעצמי האם זה יקצר לי את הזמן? ברור שכן ! אני כבר יודעת איך.

בחורה עם מחשב נייד

 באתי כדי לספר. ואין לרלרנית יותר טובה ממני.

אז אחרי החגים כבר כאן, ואנחנו צריכים לנקות את הגוף והמשקל מכל הטוב והמשמין שהעמסנו בפסח. ובעיקר לפני הקיץ, מה גם שנכנסים עכשיו לתקופת בחינות הזמן פנאי מתקצר, למטבח פחות יש זמן אבל הנשנשת בשיאה.

 קבלתי ערכה להתנסות של רטבי סילאן מוצרי התמרים של תמר כנרת,בטעמים מיוחדים, הסתכלתי עליהם וחשבתי לעצמי האם זה יקצר לי את הזמן? ברור שכן ! אני כבר יודעת איך ".

IMG_9942

 בשר גולש ברוטב סילאן חריף מתוק.

מצרכים :

נשאר לי סולת – קוסקוס מוכן משבת

בשר גולש חתוך לקוביות קטנות

צימוקים

בצל 1

כף שמן

ואין צורך בתבלינים רק הרוטב סילאן חריף מתוק.

הוראות ההכנה:

1.את הבשר הרתחתי במים על האש לחצי שעה – וסיננתי לאחר מכן.

2. במחבת כף שמן וטיגנתי בצל חתוך גס עד שהזהיב ואז הוספתי את הבשר ל- 5 דקות .

3.  מוסיפים את הצימוקים ו- 5 כפות של רוטב סילאן חריף מתוק מערבבים טוב ומנמיכים לאש קטנה.

4. שהרוטב מבעבע – סידרתי לי את הקוסקוס בצלחת ועליו את השר עם הרוטב .

e0263c4f-ba6a-4d7a-b87e-56c6f2b2489c

 כבדי עוף ברוטב סילאן שום וצ'ילי

מצרכים:

כבד עוף

פלפל גמבה 1

חבילת פטריות טריות

2 שיני שום

בצל 1

ופלפל חריף.

כף שמן

רבע כפית מלח

פיתה 1

ואין צורך בתבלינים – רק רוטב סילאן שום צ'לי.

הוראות ההכנה:

1.במחבת מחוממת עם כף שמן – בצל חתוך גס לעיגולים.

2. פטריות, פלפל גמבה ופלפל חריך חתוך גס + שיני השום למחבת . עד שהכל מתרכך.

3. מוסיפה את הכבד עם רבע כפית מלח – מטגנת 4-5 דקות.

4. מוסיפה את הרוטב סילאן שום צ'ילי – 4 כפות

5. פותחת את הפיתה לשניים – שורפת אותה על הגז .

מניחה את הפיתה על מפית בצלחת – קצת טחינה – את הכבד עם הירקות על מזלפת עוד קצת טחינה מלמעלה פטרוזיליה קצוצה – והנה לי מנה ב 10 דקות עבודה מהירה טעימה ומשביעה.

IMG_9810

 

נתחי עוף בטמפורה ברוטב סילאן חמוץ מתוק.

מצרכים:

חזה עוף טרי

3 כפות קמח

כף קונפלור

מים קרים

רוטב סילאן חמוץ מתוק.

הוראות ההכנה :

1.בבוקר לפני היציאה ללימודים ערבבתי בקערה את הקמח והקורנפלור עם מים קרים עד שלא היו גושים – ולאחר מכן הוספתי מרוטב הסילאן חמוץ מתוק 4 כפות וערבבתי טוב.

2. הכנסתי את רצועות העוף לבלילה – וסגרתי עם מכסה למקרר – שיספוג את הרוטב והטעמים.

3. בערב שהגעתי רעבה מתמיד – שמן במחבת עד שהוא חם . ודגתי את רצועות העוף עם מזלג מהבלילה לשמן. 2 -3 דקות טיגון – הנחתי על נייר סופג. ואז להפתעתי נשאר המון מהבלילה . החלטתי לעשות ניסוי לקחתי כף – ושפכתי בנקודה מדוייקת במחבת והופ – יש לי לביבה מדליקה.

4. צירפתי לארוחה טחינה ויש לי מה לנשנש בזמן החרישה.

 IMG_9909

 

חזה עוף בטוסטר ברוטב סילאן גריל.

אהבתי את הרעיון של הכל ב- 5 דקות במיוחד שעד שאני מגיעה הביתה מהיום העמוס אין לי כוח להכנות מיותרות מה גם שעד כה, הכל היה לי טעים ובריא.

אז גם הכנתי מבעוד מועד – בבוקר לפני היציאה לעבודה בתוך קופסת פלסטיק שמתי חזה עוף ועליו שפכתי בנדיבות רוטב סילאן גריל – זה לא שיש לי מקום לברביקיו או שאני ידליק עכשיו מנגל אבל עד הערב אמצא פיתרון . הכנסתי למקרר ויצאתי לדרכי.

בערב – הוצאתי את חזה העוף מהמרינדה עטפתי אותו בנייר כסף – והכנסתי לטוסטר.

עד כמה שזה נשמע לכם הזוי – כן לטוסטר עטוף בנייר כסף והנה יש לי גריל.

3 דקות זה היה מוכן וטעים ברמות של על האש.

 IMG_9910

 

פרנץ טוסט עם סילאן טבעי

יום שבת, יום יפה ויום החגיגות אני יכולה להשתולל עם הקלוריות ואני הולכת לעשות זאת ביג טיים.

מצרכים:

2 ביצים

3 פרוסות לחם עבות

רוטב סילאן טבעי

תפוח 1

כף שמנת.

הוראות ההכנה:

בקערה שקשקתי את הביצים והוספתי כף וחצי מרוטב הסילאן טבעי.

טבלתי כל פרוסה של לחם במרינדה שיהיה ספוג היטב.

וטיגנתי כל פרוסה בנפרד.

את התפוח חתכתי לקוביות קטנות והוספתי בצלחת על הפרוסות לחם המטוגנות עם כף שמנת ושוב סילאן טבעי באמצע – והאמת שהוא היה לי סופר טעים אז זילפתי על הפרוסות לחם המטוגן גם מלמעלה – ובעצם הוא החליף לי את הסוכר והמייפל.

 IMG_9927

חייבת להודות שנדהמתי והופתעתי משילוב הטעמים של הסילאן והתמכרתי. ארוחות ב- 5 דקות חסך לי את הצורך בתבלינים ובדיקת טעמים לא הוספתי אפילו מלח לשום ארוחה – מלבד הכבד.

הבסיס המופלא של סילאן בטעמים השונים, יצר לי בכל ארוחה חוויה אחרת ומענגת לחיך וארומה קסומה אחרת במטבח. תכלס …רק נפתח לי התיאבון יותר וכבר חושבת על שבוע הבא.

התנסתה, בלסה, ומתכננת את הדבר הבא…

רעבה תמיד

רעבה תמיד - נטע-לי כץ
מנכ"לית בית ספר חרשן, מגישה לבגרות, גולשת גלים, גרגרנית, חולמת, רעבה תמיד.