סיור שפלת יהודה שמו של הטיול כבר הבטיח רבות.
שפלת יהודה הינה אזור פסטוראלי המשופע באטרקציות וחוויות למתייר ולמטייל ובוודאי בדגש על הפן הקולינארי.
נאספנו, עיתונאים ובלוגרים, ויצאנו בבוקר לסיור המבטיח, כאשר תחנתנו הראשונה הינה "יקב ברקן" בקיבוץ חולדה, יקב מן הוותיקים בארץ שראשיתו עוד בסוף המאה התשע עשרה.
בשנת 2000 נבנה במקום יקב חדש ומשוכלל כיאה לעידן היצרני החדש והוא מצוייד באופן המתקדם ביותר כולל מעבדות משוכללות לבחינה וטיוב זני הענבים, חוות מיכלים גדולה, וכמובן מרכז שיווק, שינוע ולוגיסטיקה שהם ליבו של כל מפעל ייצרני ברמה שכזו.
ראוי להדגיש את המיבחר העצום והמגוון של זני ענבים לייצור סוגי יין שונים התוססים בחביות עץ אלון. היה זה סיור מאלף ומרתק שהשאיר בנו רושם רב.
במרכז המבקרים של יקב ברקן מעמידים את חווית הביקור על מספר דגשים :
1. הכרה עם עולם היין הישראלי– "מהאדמה לבקבוק", הכרות עם הכרם וסוגי הטראוור, שלבי הכנת היין , צפייה בתהליכי העשייה ובסוף טעימה, ברמות שונות כולל ערבי יין בליווי הייננים מהיקב (אמני היין)
2. החקלאות בשנות ה- 121 תרומת היקב לשימור הקרקע והחקלאות בישראל, טיפולים בכרם, השקיה ועוד' כולל סיורים מקצועיים בליווי אגרונום היקב.
3. היסטוריה של האזור, מאז פגישתם של דוד וגולית, משפחת החשמונאים, יער חולדה ובית הרצל עם הסיפור החשוב שלהם ועד מלחת העצמאות והקרבות בסביבה.
4. פעילות משפחות– בציר ידני ועשיית מיץ ענבים, עבודות כרם ועוד בתקופות החגים.
המרכז מאפשר לקיים אירועים וכנסים לקהלים שונים, אירועי חברות, ימי כיף, ימי פעילויות יוצרות, אירועי vip בחדר המהודר סביב שולחן האבירים שחביות יין עוטף אותו.
יחודו של המרכז קרבתו לירושלים ותל אביב מרכז הארץ (1/2 שעה) קל להגעה (כביש 6, כביש 1 (מחלף לטרון) כביש 3 וכביש 40 (צומת בילו)
משם פנינו לתחנתנו השנייה, המושבה הקסומה "מזכרת בתיה".
זוהי המושבה הראשונה שהוקמה בארץ ישראל ע"י הברון אדמונד דה רוטשילד ומכתחילה נקרא שמה עקרון אלא שכבוד הברון החליף את שמה ע"ש אימו, בתיה.
המושבה עצמה משאירה במטייל אווירה נינוחה של שקט ושלווה פסטוראליים ורחובה הראשי נשתמר באופן אוטנטי כבתקופת הברון והוא נותן לנו הצצה וחוויה של טיול בארץ ישראל של פעם, והנה, בלב המושבה , מקדם אותנו מלון בוטיק מקסים בשם "הפינה של מיכל".
המלון שוכן במבנה משנת 1883 שהורחב ושופץ לצורך מלון ובו 10 חדרים בסגנון B&B.
מרבים להתארח בו חתנים וכלות, ערב חופתם, וכמובן משפחות בהרכבים שונים, אנשי עסקים מהארץ ומחו"ל, זוגות ומשפחות המטיילים באזור וכאלו החוגגים יום הולדת או אירוע משפחתי.
החדרים נקיים מאד, מתאפיינים בעיצוב כפרי נעים, מצעים צחורים ומגבות מחכים לאורחים בחדר. ארוחת בוקר ישראלית עשירה מוגשת בחדר האוכל האינטימי ופינת קפה פתוחה וזמינה כל היום. כמובן למקום תעודת כשרות. המלון כולו ללא עישון, Wi-Fi זמין ובחינם, חניה ללא תשלום צמודה. הצוות תמיד שמח לעזור בהצעות לטיולים ופעילויות באזור.
והנה מעבר לכביש ממש מחכה אטרקצייה נוספת.
באחת הוא מחזיר אותנו עשרות שנים אחורה לאווירת השנים של לפני הקמת המדינה והחלוציות. תא טלפון אנגלי בצבע אדום, כפי שאיפיינו את תקופת המנדט האנגלי ואך מעטים מהם נשתמרו.
משם אך טבעי המעבר למוזיאון המושבה ע"ש ערן שמיר שבו אוספים ועדויות, תיעוד של מיבנים, חפצי בית של ראשית המאה שהזכירו לי את החפצים הישנים והטובים , ירושה מהורי, המצויים בביתי.
דפנה שימשוני, מנהלת המוזיאון, סיפרה לנו על ההתיישבות במקום, חיי החלוצים והכל הומחש באופן מרתק על ידי המוצגים המאלפים שבמקום.
לשם הגעה לתחנתנו הבאה הדרמנו מעט לכיוון "באר טובייה" והגענו ל- "משק של שמואלי".
זהו למעשה משק המתמחה בייצור גבינות עיזים איכותיות במיוחד וטעימות להפליא. תהליכי הייצור הינם תהליכים מסורתיים עם שילוב של ידע מתקדם, ניר ויעל הינם בעלי המקום ומגדלים בו את העיזים כאשר המחלבה נמצאת בסמוך. המקום מציע מיבחר של גבינות קשות ורכות, בעלות ניחוח וארומה מופלאים ממש, יוגורט עיזים משובח, והטעימות הן חוויה קולינארית נפלאה בפני עצמה.
המשך סיורנו מביא אותנו לפינת חמד מופלאה נוספת : "הארטישוק של נועם"
המקום מצוי במושב "ניר בנים" ובו פגשנו את נועם יעקובא, מגדל הארטישוקים הגדול בארץ, והוא פותח בפנינו את שערי ביתו ומדריך אותנו בשדות גידול הארטישוק.
החוויה והמייצג קרויים "הארטישוק של נועם" וזוהי ממש חגיגה קולינארית בשילוב עם ניחוח השדות וחווית הטבע האופפת את המקום. במקום מוגשת ארוחת בופה עשירה וטרייה הכוללת שתייה קרה וחמה ומנות אוכל המבוססות, כמובן, על טהרת הארטישוק.
בין המנות המיוחדות המוגשות במקום: סלט פרוסות ארטישוק בבלסמי, סלט ארטישוק ובצל מוקפץ ברוטב טריאקי, שיפודי ארטישוק וירקות ברוטב צי'לי מתוק, פסטה ארטישוק ועגבניות שרי, נודלס אסיאתי בתוספת רצועות ארטישוק.
סיורנו הסתיים בביקור מאלף ביקב קטן השוכן בקיבוץ גת.
לה טרה פרומסה שמו והוא מייצר מיגוון יינות יחודיים על פי מיטב המסורת האיטלקית בהקף של כשבעת אלפים בקבוקים בשנה. ביקב פועלת מיסעדה מרשימה המשלבת שתי מסורות בישול, האיטלקית וההודית. כמובן שיינות היקב משולבים ומהווים חלק בלתי נפרד מן התפריט העשיר והמגוון. פגשנו את סנדרו, יליד איטליה ודור חמישי של ייננים עם אשתו ההודית, אירית, האחראית על ניחוחות המיטבח ההודי -"קוצין" ואכן מדובר, ללא ספק, בשילוב גסטרונומי מנצח.
מלאי חוויות ורישומים נפרדנו מן המארחים החביבים וחזרנו לשיגרת החיים שלנו ושל כל אחד מאיתנו, שיגרה הממתינה בסופה של כל חוויה.
וזכרו כי כל שתארתי לעיל מצוי כאן בלב ארצנו המקסימה, מרחק נסיעה קצר מן המרכז, אפוף חוויות והנאה קולינארית. צאו ותהנו.
למשרד התיירות אזור השפלת יהודה לחצו כאן. לדף הפייסבוק לחצו כאן.
יקב ברקן לחצו כאן.
נועם ארטישוק לחצו כאן.
הפינה של מיכל לחצו כאן.
משק שמואלי לחצו כאן.
לה טרה פרומסה לחצו כאן .
נכתב ומולם על ידי LEVANA REISER