חגיגות יין במלון פרימה פארק ירושלים
"המלון משקף מוטיב של שמחה, בבחינת "יין ישמח לבב אנוש", אשר באה לידי ביטוי בעיצוב. הלובי מדמה מרתף של יין. את חדרי המלון מעטרות תמונות של יין".
"ירושלים הרים סביב לה …"
כך נכתב במקורותינו ועם פסוק זה אנו מתחברים לאחד המלונות המיוחדים והיחודיים של העיר, אשר פרש את חסותו על חבל היין שבהרי יהודה, ויקבי היין הרבים שבמקום.
המלון – הלא הוא מלון "פרימה פארק – ירושלים" – מקדם את הבאים כבר בכניסה לעיר והוא מציע בילוי והתרגעות הסובבים סביב היין, שפעת טעמיו והארומה המשכרת והמשמחת כל לבב.
המגע עם היין מתרחש כבר בכניסה למלון בו מתכבדים האורחים בכוסות יין אדום או לבן, צונן וטעים,אשר רק מגרה ומבטיח הכרות רבת פנים וטעמים בהמשך עם יינות נפלאים בטעמם.
מלון פרימה פארק מציע לאורחיו חדרי קומפורט/ דה לקס מרווחים ומאובזרים בעיצוב מודרני.
בכל החדרים יש מיטה מרווחת עם מזרן נוח במיוחד , טלוויזיה בכבלים, מייבש שיער, כספת, מיני מקרר, ערכת קפה ותה, מקלחון / אמבטיה, ואינטרנט אלחוטי חינם.
ואם בפינוקים בחדרים, כל אחד קיבל את יין מוסקטו- יין לבן מתקתק, מבעבע ורענן, בעל ניחוח נפלא וטעם עדין מאוד- מעולה להגשה עם אפריטיף של מלוחים וגבינות יבשות או לחילופין לצד קינוחים.
אך לא רק טעם טוב מקדם את האורחים גם מראה עיניים שכן לובי המלון מעוצב כמרתף יין לכל דבר, כורסאות עגלגלות שמזכירות במקבצן אשכול ענבים, והכסאות בצבע סגול – בורדו בגוון היין, ובמרכז שולחן אבירים עתיק, עשוי מיקשת עץ, המזמין להרמת כוסית, לצ'ייסר ולהתרוממות רוח נעימה.
כאן אף מתקיימות הדרכות בטעימת יין מפי סומלייה מוסמך שמעצים את היידע של האורחים הנפעמים בסודות היין מיקבי אזור חבל יהודה.
ארוחות המלון מוגשות ב"צל הכרם" שהוא פטיו גדול הממוקם במרכז המלון והוא גם מרכז האירוח והאירועים.
ארוחת הערב
ארוחת הבוקר
הקינוחים
שף המלון אמיר עליאן
שף המלון והאחראי לשפע הקולינארי הוא אמיר עליאן, ו- כרמל מצליח הינו סמנכ"ל המלון האחראי על ניהולו ותפקודו המוצלח.
אורחי המלון מוזמנים ליהנות משפע אטרקציות ובהן פעילויות, חוויות, תכנים ומסלולי סיור יקבים במלון ובסביבתו:
* "טעמים ויין בירושלים", מידי חמישי בין 19:00-22:00 בלובי בר במלון.
* השקות יין של חברות
* סיורי יקבים – סיורים מודרכים וסיורים עצמאיים לשלל יקבי הבוטיק באזור ירושלים.
המלון ממוקם בכניסה לירושלים, פרימה מזמין את אורחיו לפגוש את היופי של הרי יהודה השופע נחלים, יערות והיסטוריה. ההרפתקנים, חובבי היין ואניני הטעם, מוזמנים לקחת את מפת היקבים של המלון ולצאת בעקבות הכרמים והאנשים שהפכו את ההר לאזור עשיר ביקבי בוטיק, ליהנות מטעימות, סיפורים ונוף נפלא.
סופשבוע של חגיגות יין
במלון פרימה פארק ירושלים
26-28 ביולי 2018
בתאריכים האלו, בליבו של החופש הגדול, זהו זמן מתאים להנתק במעט משיגרת היום וטרדות החולין , לטובת התחדשות והתרגעות על כוס יין אדום או, אם תרצו, בירה משובחת ומשובבת נפש, וכל זאת באווירת העיר ומול נוף מרהיב של הרי ירושלים.
והנה, במסגרת האטרקציות ומסלולי הבילוי והנאת החושים, מציע מלון פרימה סוף שבוע מענג של חגיגת יין מובחר יחד עם סיפורים ואנקדוטות על הווי החיים הירושלמי :
יום חמישי, "בירה ונגילה" :
מתחילים בערב בלאונג' בר הכרות וטעימת בירות מהמובחרות ביותר בסצנת בירות הקראפט (בוטיק) המקומית בלווי הסברים, סיפורים ואנקדוטות על הבירות השונות ועל מבשלות הבירה שמאחוריהן. הערב מועבר ע"י מומחה לבירה מטעם 'גלן' ו'בירתנו' – מרכז הבירה הירושלמי. נלמד כיצד מכינים בירה, כמה סוגי בירות ישראליות יש, מה מייחד כל אחד מהם, ותטעמו הרבה בירות בטעמים מיוחדים.
יום שישי, "יין ישמח לבב אנוש" :
אחרי ארוחת הבוקר נמשיך לסיור מודרך בחבל היין בהרי יהודה. הסיור כולל טעימות יין, נשנושים, גבינות והרבה נחת. נגלה את עין כרם המתוקה, בכפר אותנטי עתיק וקסום מוקף יערות, כנסיות ובתים עתיקים שוכנת חנות שוקולד וגלידריה חלומית. נגלה כארבעים סוגי פרלינים, טראפלס, פירות יבשים בשוקולד, יינות, קפה מצוין ונטעם גלידה איטלקית-ביתית אמיתית. בערב ממשיכים במסורת "יין ישמח לבב אנוש" , ניפגש בלאונג' בר לערב טעימות יינות מובחרים, בליווי נשנושים וסיפורים מעניינים בהנחיית דקל כהן, יועץ ומומחה ליינות.
יום שבת, סיור "סמטאות העיר" :
בשעה 12:00 סיור מודרך עם יהושוע הירש. סיור עם הרכבת הקלה, ורגלי בעקבות דמויות מרתקות, בתים, סיפורים, אגדות אורבניות, וההווי בשכונות בסמטאות העיר 'נחלאות' ושוק מחנה יהודה.
הסיור מומלץ ! שווה מאוד מעניין מלא בידע, לאחר מכן שוטטנו לנו באופן חופשי בסמטאות שוק מחנה יהודה, נהננו מכל היופי שיש בשוק ירקות פרות טריים וגם מתוקים .
שוק מחנה יהודה
"יקב היוצר" .
יקב היוצר הוא יקב בוטיק משפחתי שנולד משיתוף פעולה בין משפחת שור – משפחת הייננים הוותיקה בארץ המייצרת יין משנת 1847, לבין פיליפ ליכטנשטין, יינן צרפתי בעל שם עולמי. המשפחה נטעה כרמים בכל אזורי היין המובחרים החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום, מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן.
אראל ברקאי, מנכ"ל "יקב היוצר"
"היקב הראשון הוקם בעיר העתיקה לפני 171 שנה, ע"י משפחת שור. היקב עשה דרך ארוכה מ"יין פטישים" ליינות בוטיק/גורמה.
החלוץ פיליפ ליכטנשטיין הוא גם יינן מהעולם הישן, וגם אמן מחונן. הוא פיתח יינות בטעמים פירותיים אשר מתחברים לחך של הקהל הישראלי. יצר סידרות יין יוקרתיות מזני ענבים ים-תיכוניים. סדרת 4 הבקבוקים – משקפת חיבור בין עולם האמנות ועולם היין. יקב היוצר מפיק סך הכל 5,000 בקבוקים מכל יצירה.
ואם לא די בכך, אנו חושפים אמנים צעירים, ומשלבים אותם בפרוייקט מעורר השראה".
לצורך הקמת יקב איכותי זה, נטעה המשפחה כרמים בכל איזורי היין המובחרים בארץ החל מהגליל העליון בצפון ועד רמת הנגב בדרום מתוך הבנה כי בכל חלקה מתקיימים תנאי גידול עם מאפייני פרי שונים, המתאימים לסוגי יין מגוונים. כל כרמי היקב עומדים תחת פיקוח קפדני של צוות היקב בכדי לוודא תנאי גידול מיטביים לכל גפן וגפן. יינן היקב מקבל חירות יצירתית לשלב יינות הנוצרים מחלקות שונות, צפון ודרום, וזנים שונים לכדי יצירה אישית אמנותית המבטאת את החזון האישי שלו ללא מגבלות של מסורת והרגלי העבר.
בתכנון היין שם לעצמו היינן ליכטנשטיין כמטרה לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. יינות "היוצר" עברו תקופות התיישנות שונות בחביות עץ אלון, תוך בחירה ספציפית של סוג וגיל החביות בכדי לשמור את טעמי החבית, אך לא לאבד את ביטויו של כל זן. היקב פיתח מומחיות ייחודית בזנים ים-תיכוניים הנפוצים בעיקר בדרום צרפת, איטליה וספרד, הבאה לידי ביטוי בסדרת 'ליריקה' הים תיכונית שמציג היקב.
יין היוצר מופץ ונמכר בארץ וברחבי העולם, ומהווה עדות וחותם איכות לתעשיית היין הישראלית. טעמו הנגיש מחד של היין ומגוון הזנים מאידך קולעים לטווח רחב של קהלים ואוהבי יין מכל העולם משבחים אותו.
ראוי להרחיב ולספר לכם אודות יינן מופלא ורב כישרון זה, אמן היין הצרפתי פיליפ ליכטנשטיין אשר למד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה, בית ספר לאגרונומים המתמחה בגידול גפנים, וצבר כ-20 שנות נסיון באגרונומיה ובייצור יין. בתחילת דרכו עבד ביקב בדרום צרפת ושימש כיועץ הכורמים בקורסיקה. לאחר מכן, עלה לארץ עם חלום של להביא את הניחוחות והעונג החושי מכרמי פרובנס להרי ירושלים. ליכטנשטיין נחשב ליוצר ומומחה בתחום היינות, וכמו כן השתתף כשופט בתחרויות רבות בישראל ובאירופה. שפו גדול!
בין טעימה לטעימה יוכלו אורחי המלון להשתתף בסדנת טעימת יין שהיא, כידוע, מדע קוליגארי בפני עצמו, ושמה של הסדנא: "לטעום כמו מקצוענים".
היא נועדה לבדוק, לטעום ולתקשר את היין החוצה ויש בה שלבים, דרגות ופעולות חיך שצריך לדעת ולהכיר.
לשאלה האולטימטיבית, "אז באמת כיצד עושים יין" , מונה יאיר את השלבים:
עבודה בכרם, בציר, עיבוד, תסיסה, סחיטה, יישון, תמיסה מלולאקטית וביקבוק…"
פשוט, לא כן ?
אסכם ואומר כי מלון פרימה פארק הוא אחד (אמנם יחיד ומיוחד) ברשת מלונות פרימה שהיא רשת מלונות קונספט המציעה חוויה ייחודית לאורחיה: מלון עם מסר.
”פרימה היא רשת מלונות קונספט. משפחה ציונית-אמריקאית ששרדה את השואה – יסדה את הרשת. הבעלים רכש מלונות והשקיע את כל הונו בארץ. כיום מונה הרשת 14 מלונות ברחבי הארץ מטבריה ועד אילת. רק לאחרונה נפתחו מלונות עסקיים בפתח-תקווה וברעננה. כל מלון מייצג סוג של רעיון, בהשראת הסביבה שבה הוא ממוקם. מעבר לחדר נקי, שירות טוב, מחיר הוגן – זה מה שכולם רוצים – המלונות מעניקים ערך מוסף ייחודי. בירושלים למשל, הם משקפים עניין, תרבות, מורשת היסטורית, ישן וחדש, מוזיאונים… עיצוב המלונות הוא בהתאם לקונספט. אנו יוזמים תכנים כגון: אמנות, תרבות ורוח, מוזיקה… ומממשים אותם במלונות".
ועם קונספט ייחודי כזה – שמי-ההצלחה של רשת מלונות פרימה הם לא הגבול…
בואו לבלות ולהתענג בחווית רוגע מנוחה ושמחת לבב ואין ספק שתשובו ותחזרו למקום בכל הזדמנות.
מחירים:
החל מ – 652 ₪ לזוג ללילה על בסיס לינה וארוחת בוקר
למידע נוסף: https://www.prima.co.il/wine-vacation
לירז בללי שושן, Unik , 054-3265994
לפרטים נוספים:
9995* / 03-5522220
להרחבה ומידע נוסף תוכלו להכנס לאתר
יקב היוצר – http://hayotzerwine.co.il