סיגרים במילוי פרג ופיסטוקים

דקים, קראנצ'יים ולא רק לפורים

בחורה עם מחשב נייד

כמעט מכל בית אפשר להרגיש את פורים בפתח. קמח, ביצים, מיני מילויים, סלסילות ומגשים יפים ואינסוף שעות אפיה.

שפע ענקי של עוגיות שאף פעם לא נמאס מהם. את משלוח המנות הראשון שלי קיבלתי ממעדנות בדמות מארז בצק פילו רגיל ומקמח מלא.  כבר מילאתי בעבר בתפוחים וצימוקים, אגוזים ושקדים והפעם החלטתי להכין סיגרים דקים וקראנצ'יים ממולאים פרג ופיסטוק. אריזת הבצק מעולה, הדפים מצויינים וכמעט שלא נקרעים וכך החגיגה מושלמת.

מצרכים:

חבילת בצק פילו מעדנות

1 קופסה ממרח פרג

100 גר' פיסטוק לא קלוי וגרוס לחתיכות די גסות

נחמם תנור ל 180 מעלות

יש לשים לב, במתכון זה אין צורך להשתמש בחמאה כדי לשמן את דפי הפילו.

נחצה עלה פילו לשניים. נמרח ממרח פרג ונפזר מעט פיסטוקים מעל.

נגלגל לסיגר בצורה הדוקה.

ננחיח על תבנית עם נייר אפיה כשהפתח כלפי מטה

נערבב בכוס כף דבש וכף מים רותחים ונמרח על הסיגרים.

נאפה כ25-30 דקות תלוי בתנור או עד שהסיגרים זהובים.

מיד בהוצאתם מהתנור נמרח עליהם עוד מעט מהדבש והמים ונפזר מעט פיסטוקים.

00000_768x1024