כששמעתי שפתחו מעדניה-בית קפה איטלקית ברחוב קפלן בתל אביב, מתחת לבית העיתונאים, הייתי סקרנית. מסעדות איטלקיות יש די והותר בתל אביב, חלקן עושות עבודה לא רעה בכלל, ותהיתי מה יש למעדניה להציע לתל אביבים שראו וטעמו כבר הכל. גיליתי מקום ששווה להגיע אליו גם מחוץ לתל אביב, גם בגלל המעדניה ובעיקר בגלל המנות שאכלנו.
התחלנו את הבראנץ' שלנו עם קפה לוואצה שהיה כל כך טוב עד שכמעט שמענו את המבטא האיטלקי שלו כששתינו אותו.
המשכנו עם פיאדינה – לחם רומאי מסורתי שטוח, שנראה כמו קרפ אבל בעל מרקם כבד ועשיר יותר. לקחנו פיאדינה ארוסטיטו וקבלנו מאפה ממולא בקורנביף, עלי אורוגולה בליווי שמן זית (24 שקל). מנה כזו יכולה בהחלט להספיק כנישנוש של בראנץ' או צהריים, והמחיר שווה לכל נפש.
אחרי הפיאדינה המפתיעה הזמנו גבינת בורטה, שלוותה בעגבניות שרי, בזיליקום ובלסמי (42 שקל), והרוונו את צמאוננו במיץ מרווה אורגני. הגבינה היתה טריה, רכה מבחוץ ונוזלית מבפנים, ומי שטרם טרם בורטה, ישמח לטעום לראשונה בורטה בסטמפה.
בסטמפה אין חלוקה למנות ראשונות או עיקריות. יש פיאדינות ממולאות בכל טוב, אנטי פסטי, מגשים של גבינות או נקניקים, והחלטנו לקחת את הפיאטו די סלומי – מגש נקניקים נדיב של השרקוטר דור כהן (65 שקל). יובל ליטמנוביץ' שלשם שינוי יוצא מעמדת הבישול ופתח את המקום עם שותפיו, צלחת לנו את המנה בצורה מושלמת ובתוספת הלחם הטרי שלושת המנות הספיקו לשנינו אבל יכלו להספיק גם לשלושה אנשים לא מאד רעבים.
לסיום, אכלנו בשארית כוחותינו פיאדינה דולצ'ה, המנה המוצלחת מההתחלה רק בגרסה המתוקה שלה – ממולאת בנוטלה, שמן זית ומלח אטלנטי. יצאנו משם שמחים וטובי לב לא לפני שקנינו כמה חבילות ניוקי וצנצנת ארטישוק, הכל מיובא מאיטליה.
9 בסולם שוודית.
נחזור לשם כבר בשישי הקרוב.
סטמפה, אליעזר קפלן 4, תל אביב. 03-5799885. ראשון-חמישי 7:00-20:00, שישי 7:00-16:00.