סטייק פורטובלו

לפטריות פורטובלו מרקם בשרני וצבע שמזכירים בשר. לכן, ניתן להכין מהן סטייקים והמבורגרים צמחוניים נהדרים

מנה צמחונית נהדרת, קלה וטעימים שמכינים ממש לפני הארוחה (צריך להשרות מראש במרינדה להעשרת הטעמים) והיא נראית מאד חגיגית ומתוחכמת. פטריה כזו יכולה להחליף המבורגר כשהיא מוגשת מעל לחמניה עם חסה, עגבנייה ורטבים. האמינו לי. זה יוצא מעולה!

המרכיבים:
2 סלסלות של פטריות פורטבלו. בכל סלסלה יש 2-3 יחידות. החישוב צריך להיות פטריה לכל סועד.

למרינדה:
4 כפות צ׳ילי מתוק
2-3 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר, מגורר
1 כף חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:
להסיר את הרגל של הפטריה ואת התחתית שנראית כמו ספוג שחור ולהשליך.
להשרות את הפטריות במרינדה למשך כמה שעות, או לילה.
לפני ההגשה, לצלות בתנור חם 180-190 מעלות) כ-15 דקות או על גבי מחבת פסים, כ-2-3 דקות מכל צד. ניתן לצלות על האש – מנגל. יוצא נהדר.
להגיש מעל סלט ירוק. ניתן לתבל את הסלט בתערובת נוזלי ההשריה, או לזלף מעט שמן שומשום.
גיוון:
1. הוספת פפריקה מעושנת או כף רוטב ברביקיו יתנו לפטריות טעם מעושן.
2. ניתן לפרוס את הפטריות הצלויות לרצועות ולהניח על פסטה או נודלס בתוספת גפרורי ירקות מוקפצים (גזר, פלפל אדום).

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.