סטייק טונה ומוקפץ של אטריות סומן

שני מתכונים לארוחה מושלמת מבחינת ערכים תזונתיים ברבע שעה של הכנה.

גם היום שני מתכונים שילכו נפלא יחד, אך ניתן לגוון ולשלב את הדג עם פסטה, אורז, כוסמת או קינואה. ניתן גם להניח על המוקפץ נתח חזה עוף צלוי, שוקיים בתנור, טופו ועוד

הסוד בטונה זה לא לייבש אותה. בשר הטונה אדום והבישול מבהיר אותו. צריך להיות עם היד על הדופק, כלומר עם העין על המחבת כדי להוציא בזמן: צרוב ועשוי מבחוץ ועדיין אדום מבפנים. קל לעשות זאת מנתח עבה, אולם גם מנתח דק (כמו שאני עשיתי) זה אפשרי. ניתן להשיג טונה טרייה בחנויות הדגים או בדוכנים של חלק מהרשתות. אני השתמשתי בקפוא. זה מה שהמלך קנה, ועם זה ננצח!

היות והדג מוכן תוך 3 דקות, נכין את התוספת קודם.

מוקפץ ירקות ואיטריות סומן
המרכיבים
:
איטריות סומן – אלגנטיות, דקיקות, שמבשלים 2 דקות במים רותחים.
לירקות:
1-2 כפות שמן לטיגון (אני משתמשת בשמן אורז)
1 כרישה פרוסה דקיק
2 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ׳ילי חריף חתוך ל-3 (נקי מגרעינים)
2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ דק
3 גזרים פרוסים דק לאורך (אני עושה זאת באמצעות קולפן)
2 ספלים של פרחי ברוקולי חלוטים 2 דקות במי מלח
1 חופן חמוציות (לא חובה)
1 כף רוטב סויה
מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:
לטגן קלות תוך ערבוב והקפצה את הכרישה והשום (זהירות לא לשרוף את שום).
להוסיף את הצ׳ילי,הגזר ולהמשיך לטגן ולערבב.
להוסיף את הג׳ינג׳ר והברוקולי, להקפיץ עוד מספר שניות ולהסיר מהכיריים. לתבל במלח, פלפל גרוס ומעט רוטב סויה.
לערבב את הירקות המוקפצים עם האיטריות והחמוציות.

סטייק טונה
המרכיבים:
פרוסות דג טונה כמספר הסועדים
מעט שמן למריחה על הדג
מלח, פלפל גרוס

אופן ההכנה פשוט ביותר:
שוטפים את נתח הטונה ומייבשים היטב במגבת נייר. מורחים מעט שמן זית משני הצדדים בעזרת מברשת, זורים מלח ים אטלנטי גס ופלפל גרוס ומניחים על מחבת פסים לוהטת. שמעתם פססססס? זה טוב!
צולים 2 דקות והופכים לדקה נוספת על הצד השני.
זהו!

להגשה, מומלץ לעטר בעירית קצוצה.

בתיאבון!
חיים וטעים
!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.