סושי למתחילים צעד אחרי צעד

IMG_1659

סושי צמחוני למתחילים צעד אחר צעד

להכנת הסושי נעזרתי בבלוג המקסים של הגרגרנית והיא הייתה מורת הדרך שלי לאורך הכנת המתכון. צילמתי צעד אחר צעד כדי לפשט ולהדגים בצורה הפשוטה ביותר את תהליך ההכנה. פירוט על אפשרויות נוספות של מילוי והסברים נוספים אפשר למצוא בבלוג המצויין לעיל.

למצרכים:

2 כוסות אורז לסושי

5 דפי אצות נורי לסושי

1 מלפפון חתוך לגפרורים

1 גזר חתוך לגפרורים

חביתה מ-2 ביצים (דקה) חתוכה לרצועות

לתיבול האורז:

60 מ"ל מירין

3 כפות סוכר

מעט מלח

45 מ"ל חומץ אורז

אופן הכנה:

1. להשרות את האורז במים מס' דקות. לסנן.

2. לשים את האורז בסיר עם חצי ליטר מים ולבשל על אש גבוהה עד לרתיחה לאחר מכן להנמיך את האש ולכסות את הסיר עד שהמים יתאדו. להשאיר את הסיר מכוסה עוד 10 דקות.

IMG_1650

3. בזמן בישול האורז לשים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן ולבשל עד המסת הסוכר.  לקרר.

4. לשפוך את הרוטב על האורז החם ולערבב.

IMG_1653

5. לקרר את האורז לטמפרטורת החדר.

6. להכין את הירקות והחביתה.

IMG_1652IMG_1654

7. להניח מחצלת ועליה לשים אצה כשהצד המחוספס כלפי מעלה. ביד רטובה לקחת כמות של אורז ביד ולשטח אותה על גבי האצה.

IMG_1656

8. להניח את הירקות והחביתה על גבי האורז בצד שקרוב אלינו ולגלגל בצורה מהודקת לצורת גליל. להיעזר במחצלת ולגלגל באמצעותה.

IMG_1657

9. לחתוך את הסושי לרצועות. החלק הראשון והאחרון בגליל לא ייצא יפה (את זה אוכלים בזמן ההכנה).

10. להניח את פרוסות הסושי על צלחת הגשה ולהגיש ליד ג'ינג'ר כבוש, רוטב סויה ווואסבי וליד סלט בניחוח וטעם אסייתי

IMG_1665

11. ניתן להכין סושי לא צמחוני בתוספת של דגים – טונה, סלמון או כל דג שאתם אוהבים. כמו כן ניתן להוסיף לסושי אבוקדו, עירית או כל מה שעולה בדעתכם ואתם אוהבים.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב