סושי-בר בזל

בחורה עם מחשב נייד

במיקום מרכזי, בלב תל אביב, אם כי קצת נחבא מן העין, נמצא משכנה החדש של סושי בר בזל, המסעדה היפנית הותיקה, שעברה לפני כחצי שנה ממתחם בזל אל רחוב פרישמן.

במסעדה הכל גלוי ואת המנות מכינים לעיני הסועדים..

אני חולה על אוכל יפני, אבל בגלל שלטוקיו כנראה לא אטוס בקרוב, הזמנתי את האישה החשובה בחיי, אמא שלי, לארוחת צהריים בסושי בר (וזאת גם היתה הזדמנות לתודה קטנה על מאות שעות של בייביסיטר …).

התיישבנו בפאטיו הנעים ועל פי מיטב המסורת היפנית, פתחנו את הארוחה עם משקה סאקה, המוגש קר בקנקן קטן וחמוצים יפניים

סלט נודלס אטריות שעועית מתובלות עדין ברוטב ויניגר שומשום, אצות וואקמה מבושלות כמו שצריך (לא רכות או קשות מדי), מטריה של חביתה יפנית טמאגו, פטריות שיטאקה, מלפפונים ופרחי ג'ינג'ר בצד ( 32 ש"ח). שאפו על העיצוב ועל הטעמים!

טונה טטאקי – נתחי טונה טריה וצרובה עם רוטב ג'ינגר ( 45 ש"ח ) לא חייבים רטבים ותוספות, המנה טעימה כמו שהיא.כפי שהיא עושה מאז 1997, מציעה סושי בר בזל תפריט מגוון, הכולל מנות אותנטיות מהמטבח היפני, לצד ספיישלים יומיים, המתחלפים בהתאם לחומרי הגלם הטריים המגיעים אל המסעדה.

מנה נוספת בה מורגשים היטב חומרי הגלם הטריים היא סונומונו  – מנה המורכבת ממקל סרטן, שרימפס, צלופח עם קלמרי, על מצע אצות וואקמה ברוטב חומץ אורז  (36 ש"ח).

ואז הגענו ל"כוכבי הערב", שלושה סוגי רולים של סושי (חתוכים ל-6 יחידות כל אחד). חומרי הגלם האיכותיים והטריים מורגשים גם ברולים, המוגשים במגש סושי אותנטי.

ריינבואו – מקל סרטן, סלמון, טונה, סורי, שרימפס, אבוקדו מעוטר בטוביקו עם ביצי דגים ירוקים מעל בליווי ג'ינג'ר וואסבי (49 ש"ח).

בכל יום מציעה סושי בר מנת ספיישל אחרת. אנחנו הגענו ביום של "גרין טוקיו"- טונה אדומה, אספרגוס, עירית ומלפפון, מתובלים במיונז וואסבי, במעטפת מיוחדת של אצת אורז דקה (45 ש"ח)

הרול המיוחד והמוצלח ביותר, לטעמנו, היה בוז'ולה – סלמון סקין מטוגן, מלפפון, מוינז, עטוף בסלמון ודפי אבוקדו ורוטב טריאקי ( 45 ש"ח).

קינחנו בבננה קדאיף –  עיגולי בננות מקורמלות בסילאן על מצע שערות קדאיף, בליווי שברי פיסטוקים וגלידת וניל משובחת, מעוטרים בפלחי תפוז (36 ש"ח).

הקינוח מתוק במידה הנכונה ובשילוב עם התה הירוק היפני (18 ש"ח לקנקן) מהווה סיומת מצויינת לארוחה טובה!

רוב המסעדות היפניות בתל אביב יקרות למדי. בסושי בזל המחירים סבירים ואפשר להינות מארוחה טובה גם בלי לקרוע את הכיס.

 

רחוב פרישמן 20 תל אביב.

פתוח 7 ימים בשבוע, מ12:00 בצהרים ועד אחרון הסועדים. יש משלוחים.