סופריטו – תבשיל תפוחי אדמה עם עוף, בצלצלי שאלוט וקבאנוס בסגנון ספרדי וגם נוסח עם בשר

אין בית ספרדי שסופריטו לא יוגש בשולחן השבת לבני הבית. אוכל טעים ופשוט להכנה שמפיץ ניחוחות בכל הקומה כך שהילדים רצים במדרגות כשהם מנחשים מה יש בסירים.

במשך הזמן התפתחו אצלי בבית שני נוסחים: אחד עם עוף וקבנוס והשני עם בשר בקר. לרוב אני מכינה את הנוסח המקורי עם העוף לאור דרישת הקהל (הילדים).ממליצה בחום לנסות ולהכין עם הקבנוס שנשמע תחילה מוזר אך מוסיף ארומה ייחודית ומעושנת קלות לתבשיל.

חשוב להבין שלהכין סופריטו לוקח זמן אך העבודה פשוטה מאד. קחו בחשבון בישול איטי של שעה עד שעה וחצי בנוסח עם העוף ושלוש שעות לנוסח עם הבקר.

מצרכים לנוסח עם העוף

חצי כוס שמן לפחות לטיגון (מטגנים בנפרד את העוף והקבנוס ,תפוחי האדמה והבצלים)

חבילה גדולה כרעיים מחולקים מעוף שלם או כעשרה פולקע.

4 קבאנוסים

בצל גדול קצוץ

שקית קטנה בצלצלי שאלוט- כ-8-10 יחידות

2-3 קוביות שום של דורות

קוביה פטרוזיליה של דורות

6-7 תפוחי אדמה גדולים חתוכים גס

חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כמון, חוויאג' מרק, מלח, פלפל שחור, בהרט.

שתי כפות שטוחות אבקת מרק עוף בשרי

מים רותחים לכיסוי העוף – כ-5 כוסות.

 

מצרכים לנוסח עם הבשר:

חצי כוס שמן לטיגון (מחצית לטיגון תפוחי אדמה ומחצית לטיגון הבצל)

קילו בקר כתף חתוך לקוביות גסות

בצל גדול קצוץ

שקית קטנה בצלצלי שאלוט

2-3 קוביות שום של דורות

קוביה פטרוזיליה של דורות

2 קוביות בצל מטוגן של דורות – לא חובה אבל מוסיף טעם ייחודי

6-7 תפוחי אדמה גדולים חתוכים גס

חצי כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: כמון, חוויאג' מרק, מלח, פלפל שחור, בהרט.

שתי כפות שטוחות אבקת מרק עוף בשרי

מים רותחים לכיסוי הבשר – כ-5 כוסות.

 

איך מכינים את הנוסח עם העוף?

לטגן את הקבנוס והעוף ו"לסגור" את העוף מכל הכיוונים. להעביר למסננת לסינון השמן.

20170217_130054_sבאותו סיר בו טיגנו את העוף לטגן את קוביות תפוחי האדמה בשמן עד להזהבתן. לאחר מכן להעביר למסננת נפרדת על מנת להוריד עד כמה שניתן את כמות השמן.

באותו סיר בו נותרו טעמי הטיגון של העוף ותפוחי האדמה לטגן את הבצל הקצוץ ובצלצלי השאלוט עד להזהבה ולקראת הסוף להוסיף לטיגון את קוביות השום והפטרוזיליה ולערבב שתי דקות.

לסדר מעל הבצל את חתיכות העוף והקבנוס ומעל את קוביות תפוחי האדמה.

לערבב כוס מים רותחים עם כל התבלינים היבשים ואבקת מרק ולשפוך על התבשיל. להוסיף את שארית המים עד לכיסוי העוף ותפוחי האדמה. להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את האש ולכסות במכסה למשך כשעה.

המהדרין בהכנת סופריטו מבשלים את העוף כחצי שעה ורק לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה לבישול משותף של חצי שעה נוספת. אני מעדיפה את תפוחי האדמה רכים וחומים והבישול המשותף למשך כל השעה מביא את תפוחי האדמה להיות במרקם חמאתי וטעים מבפנים ועדיין מעט קריספים מבחוץ. הכל עניין של טעם…

 20170217_170945_s

איך מכינים את הנוסח עם הבשר?

לטגן את הבצל הקצוץ ובצלצלי השאלוט ולקראת הסוף להוסיף לטיגון את קוביות השום, הבצל המטוגן והפטרוזיליה ולערבב יחד שתי דקות.

להכניס את קוביות הבקר ו"לסגור" אותן מכל הכיוונים.

20170217_130027_s

לערבב כוס מים רותחים עם כל התבלינים היבשים ואבקת מרק ולשפוך על הבשר. להוסיף את שארית המים – אל תיבהלו! זה ייראה לכם כמו מרק בשר בהתחלה. להביא לרתיחה ולאחר מכן להנמיך את האש ולכסות במכסה.

במקביל לבישול הראשוני של הבשר לטגן את קוביות תפוחי האדמה בשמן בסיר נפרד עד להזהבתן. לאחר מכן להעביר למסננת להוריד עד כמה שניתן את כמות השמן.

לאחר שהבשר התבשל כשעה וחצי הוסיפו את תפוחי האדמה לסיר הבשר, נערו את הסיר והשאירו לעוד שעה וחצי על אש נמוכה. בידקו שהבשר התרכך ובמידת הצורך השאירו על אש נמוכה עוד זמן קצר (במצטבר בדרך כלל הבשר מוכן אחרי שלוש- שלוש וחצי שעות).

בתיאבון!

20170217_171045_s