סופגניות תפוחים ותמרים

גלי לופו אלטרץ, מחברת הספר "בישול טבעוני ישראלי", מגישה סופגניות מהירות ומפתיעות מארבעה רכיבים בלבד ועוד בלי סוכר, עם מילוי מיוחד

בחורה עם מחשב נייד

סופגניות תפוחים ותמרים. צילום: גלי לופו אלטרץ

התמרים מעניקים מתיקות כובשת עם לעיסות נעימה בכיסים קטנים של טעם בתוך הבלילה והבלילה עצמה מבוססת על רסק תפוחים שמעניק גם הוא מתיקות טבעית ולחות הכרחית. אין צורך בסוכר ובטיגון עמוק, אלא רק בטיגון נכון וכך הבלילה איננה סופגת שמן. ברוב הפעמים סופגנייה קטנה המטוגנת נכון מכילה כרבע מכמות השמן/שומן שבסופגנייה אפויה

המצרכים (ל-20 יחידות קטנות):

1 כוס קמח תופח

6 תמרי מג'הול בינוניים

2 קופסאות קטנות של רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר (סך הכל 226 גרם)

2 כפיות מיץ לימון

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר קטן ועמוק את השמן לטיגון, כ-160 מעלות או עד שידית כף עץ מעלה בועות קטנות סביבה.

2. קוצצים את התמרים עם סכין לחתיכות קטנות. אם התמרים קשים כדאי להשרות אותם במים רותחים כשתי דקות.

3. מעבירים את התמרים לקערה עם הקמח ומפרידים אותם אלו מאלו בתוך הקמח. מוסיפים רסק תפוחים ומיץ לימון ומערבבים לאיחוד החומרים.

4. נוטלים עם כפית מהעיסה ובעזרת כפית שנייה מטילים בזהירות לשמן, אם נדבק לתחתית משחררים בעדינות, מטגנים עד שמזהיב משחים, מוציאים לנייר סופג. ממשיכים כך עד גמר העיסה תוך כדי וויסות גובה הלהבה על מנת שהשמן ישמור על טמפרטורה קבועה ולא יישרף או יתקרר.

5. ניתן לבזוק מעט קינמון בהגשה אך לא חייבים.

בתיאבון וחג שמח!