סופגניות גבינה מהירות הכנה במילוי קרם לוטוס הורס

נבחרת הקינוחים של סלונה וקוואקר מציעה מגוון מתכונים לקינוחים משגעים. כמו למשל סופגניות מהירות הכנה מלאות בקרם לוטוס אגדי של הבלוגרית שרון סער

אירוח ספונטני בחנוכה אינו ענין של מה בכך. סופגניות השמרים המסורתיות (טעימות ככל שיהיו) מאתגרות למדי וגם האופות המנוסות ביותר יזדקקו לכמה שעות של הערכות מראש לצורך הכנת הבצק, התפחה, עיצוב הסופגניות והתפחה שניה, טיגון ומילוי. את סופגניות האשל מהירות ההכנה (ומוזרות הצורה… 😉 מיצינו כבר בסוף שנות ה-70… אז מה עושים?

אני רוצה להציע לכם מתכון מוצלח מאוד של סופגניות גבינה גרמניות (המתכון המקורי מתוך סדרת "מתוק לחג" של בני סיידא). העקרון פשוט וההכנה מהירה בדומה לסופגניות האשל, אך בזכות השימוש בגבינה העיסה סמיכה ויציבה יותר והסופגניות מתקבלות עגלגלות ומפתות במיוחד.

ואם כבר משקיעים בסופגניות – אני ממליצה להשקיע גם במלית. אני בחרתי להכין קרם ממרח לוטוס, טעים במיוחד.

כל מלאכת ההכנה אורכת כשעה  (כולל הכנת הקרם, הסופגניות, הטיגון והמילוי). ואם נתחיל בהכנה שעה וחצי מראש, נספיק אפילו לארגן את המטבח ולהתרענן בעצמנו.

אז נתחיל?

לקרם לוטוס:
500 מ"ל (2 כוסות) חלב
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
4 חלמונים (את החלבונים אפשר לשמור במשך שבועות ארוכים בקופסה סגורה במקפיא).
40 גר' (2 כפות גדושות) קורנפלור
25 גר' חמאה
200 גר' (חצי צנצנת) ממרח לוטוס

מתחילים בהכנת המלית (אפשר גם יום מראש).
בסיר קטן מחממים חלב עם סוכר עד שמתחיל להעלות אדים.
מערבבים בנפרד בקערית קטנה את החלמונים והקורנפלור.
מאחדים את 2 התערובות תוך כדי השוואת טמפרטורות. מה זאת אומרת? מעבירים לתערובת החלמונים כף אחר כף (אפשר בעזרת מצקת קטנה) מתערובת החלב החמה ומערבבים היטב אחרי כל הוספה. חוזרים על הפעולה עד שתערובת החלמונים בעצמה חמימה. שופכים את תערובת החלמונים לתוך הסיר עם החלב וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במטרפה עד שהתערובת מסמיכה.
מורידים מהאש, מוסיפים את ממרח הלוטוס וטורפים היטב עד שהקרם אחיד. מעבירים לקערה, מצמידים ניילון נצמד (שלא ייווצר קרום) ומצננים.

קרם לוטוס

לסופגניות:
350 גר' (2.5 כוסות) קמח תופח (או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה)
50  גר' גבינה לבנה 5%
4 ביצים
1/3 כוס שמן
גרידה מלימון אחד
1/2 כוס סוכר

מכניסים לקערת המיקסר את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק רך מאוד (כן, כן, זה עד כדי כך פשוט).

חומרים לסופגניותבצק לסופגניות

 

 

 

 

 

 

בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (לסיר בקוטר של 25-30 ס"מ אני ממליצה להשתמש ב-2 ליטר שמן).
בעזרת 2 כפות יוצרים מהבצק כדורים, מחליקים אותם לסיר, ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב.
מוציאים לנייר סופג.
סה"כ יתקבלו כ-25 סופגניות.

כדאי לדעת:

* טמפרטורת הטיגון המומלצת היא 170 מעלות, ובכל מקרה לא יותר מ-180 מעלות.
* כדי לשמור על איכות השמן במהלך הטיגון אני זורקת לשמן (ממש בתחילת החימום) 1/2 גזר. הגזר עשיר בבטא-קרוטן ובקרוטנואידים נוספים נוגדי חמצון. הקרוטנואידים הללו מנטרלים את הרדיקלים החופשיים המחמצנים הנוצרים במהלך הטיגון, כך השמן הנספג למזון בריא יותר.
* אפשר לשמור את השמן לסיבוב נוסף של טיגון סופגניות (לא לשימושים אחרים). לצורך כך יש לסנן את השמן ולשמור אותו נקי משאריות ולכלוך, בטמפרטורה נמוכה, כשהוא מוגן מחשיפה לאור.
למתעניינים, הטיפים בנושא הטיגון נלקחו מהבלוג של יעל אביטל בנושא תזונה, אפיה וטכנולוגיה של מזון.

סיום המתכון והגשה:
כאשר כל הסופגניות מטוגנות, מעבירים את מלית קרם הלוטוס לשק זילוף עם צנתר מתאים וממלאים את הסופגניות.
מערבבים בקערית קטנה 2 כפות אבקת סוכר + 1 כפית קינמון ומפדרים את הסופגניות.
מעבירים לצלחת הגשה ומתאפקים עד אחרי הדלקת נרות ושירת מעוז צור.

שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת

נשאר לכם קרם לוטוס? נהדר!
בקרם הנותר אפשר להשתמש כמו שהוא למילוי פחזניות או לקפל אותו לתוך 1 שמנת מוקצפת לקבל מוס לוטוס. את המוס מזלפים בגביעוני הגשה אישיים ומקשטים בעוגיית לוטוס או פירורי עוגיית לוטוס. מעדן…

אם בכל זאת מעדיפים את סופגניות השמרים המסורתיות, אפשר לבדוק את הפטנט הזה – סופגניות מיליון דולר בחצי שעה עבודה. גם כאן קרם הלוטוס יתאים מאוד כמילוי.

 

אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? שדרגתם? אשמח לתגובות ורשמים.

שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת


//