סופגניות אפויות בתנור (ללא שמרים)
1/2 כוס סוכר
1ביצה
1 כפיות תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס חלב
50 גר' חמאה מומסת
2 כוסות קמח מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
6 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
1 כף מים רותחים
100 גרם שוקולד מומס
2 כפות חלב מרוכז
10 גרם חמאה
• וכריות צבעוניות לקישוט
• פירורי שוקולד לקישוט
• 1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
ההכנה:
• בקערת מיקסר עם וו מערבבים ביצה, חמאה מומסת, סוכר, וסוכר וניל ותמצית וניל.
• מוסיפים חלב ומערבבים, תוך כדי ערבוב מוסיפים את הקמח מנופה ואבקת אפיה.
• מעבדים עד כבלת מרקם בצק דביק.
• מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעברים למקרר למנוחה של 30 דקות.
• על משטח מקומח מעברים את הבצק מפזרים מעל קמח.
• להכנת סופגניות עם חור מרדדים עם מארוך לעובי של ס"מ אם הבצק ואם דביק מידי מוסיפים קמח, קורצים בעגול גדול ובתוכו עגול קטן.
• לסופגניות עגולות קורצים עגול גדול.
• להכנה בכוסיות שקעים מסיליקון לרסס שמן ולקמח ואז לשים כף בכל שקע בעזרת כף.
• לתת לנוח 30 דקות במקרר לפני האפייה
• מחממים תנור אפייה לחום 200 צ. מעלות.
• אפייה של למגש 20 דקות להוציא ולקרר לפני שמקשטים.
• ניתן לטגן בשמן עמוק, להוציא לנייר סופג.
• טובלים צד אחד בציפוי, ומקשטים בסוכריות.
• מערבבים אבקת סוכר תמצית וניל ומים רותחים מערבבים עד קבלת מרקם נוזלי רצוי.
• לשוקולד קוצצים שוקולד עם חמאה וחלב מרוכז ומחממים 20 שניות במיקרוגל ומערבבים למרקם חלק.
• סוכר גס רגיל וקינמון מערבבים ביחד בצלחת.
• מתחילים קודם, טובלים בנוזל הסוכר או השוקולד ואחרי זה בסוכריות או בסוכר וקינמון.
חג אורים שמח – חג חנוכה טעים ומתוק !
נכתב וצולם על ידי לבנה לני רייזר
אשמח אם תבקרו אצלי בקבוצה : מאפים קינוחים אוכל ביתי ועוד …