נכון שעוד רגע נגמר החג אבל תמיד יש איזו הדלקת נרות שצצה בהפתעה או הבטחה לילדים שכבר צריך לממש.
מתכון מינימלי, כמות קטנה. נראה אתכם לא מכינים אחר כך מנה נוספת.
איך מכינים סופגניות מ-3 רכיבים ובלי ביצים? בטעות!
לקחתי את מתכון הסופגיות הבסיסי שמופיע בכל אתרי האנטרנט והכנתי בלילה.
יצא טעים. אפילו לחברה הספקנית שהתנגדה מלכתחילה לרעיון (ובצדק, כי מה נסגר עם הטיגונים).
מכיוון שהיינו בדרכנו לבקר זוג חברים עייף וילדתם המתוקה, הוחלט שאכין מנה נוספת וכך היה.
אמרה החברה ״טעים! תכיני עוד. אני אוציא את המצרכים״:
קמח? יש
סוכר? יש
אשל? בטח! חובה
ביצה? אההה היתה ביצה?
יש קליפות בכיור?
מה מסתבר? לא היתה. אבל טעים!
אז הכנו גם את הכמות השניה בלי ביצה.
היתרון: אם בטעות לא מטוגן מספיק ונשאר נוזלי באמצע, אף אחד לפחות לא יחטוף סלמונלה.
ויקרא שמן: סופגניות ״רק״ אשל.
המתכון מינימלי ולכמות קטנה. כזה שמכינים קצת לילדים / לאורחים / לעצמנו, בלי למצוא את עצמנו יושבים על קערה שלמה.
המתכון:
1 אשל
1.5 כוס חד פעמית קמח תופח
2 כפות סוכר (גמיש, זורם. יותר/פחות)
לערבב היטב.
שמן חם על להבה קטנה.
לוקחים מהעיסה בכף אחד ומחליקים לתוך הסיר באמצעות כף שניה.
השמנמנות הקטנות צפות ומתהפכות. כששחום בשני הצדדים – מוכן.
מילוי מקוצר כשאין מזרק בהישג יד?
ממרח שוקולד בשפופרת (אם מהמקרר, לרכך את השפופרת מעט במים חמים (לא רותחים).
לעשות חור בסופגיה עם קש ולמלא את החור עם השפופרת.
ואם אין לי אשל? אפשר יוגורט (לא 0% שומן. אל תגזימו) ומנגד מניחה שאפשר גם שמנת.
מקסימום לשחק מעט עם כמות הקמח והסוכר.
פרסמתי את הסיפור בקבוצת הפייסבוק האהובה עלי.
ומה שהתחיל כדאחקה על עצמי התגלה כמתכון מבוקש ואפילו הועלו תמונות של נסיונות מוצלחים נוספים.
מבחן הטועמים ומצב הצבירה?
טעים ישר מהשמן
טעים עם שוקולד ואבקת סוכר
טעים עם ריבה
טעים גם בלי כלום
מבוגרים וגם ילדים
ומה התברר למחרת? עדיין טעים.
וזהו!
בתיאבון