סופגניות אפויות מדהימות עם טריק – ממלאים את הסופגניות לפני האפייה ולאחר האפייה המילוי נמס ונוזלי – תענוג!
לבצק:
1 ק”ג קמח
200 גרם חמאה מומסת (במיקרו)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים
1 חב’ שמרית (אפשר להוסיף גם משפר אפייה הצמוד לשמרית)
1 כוס חלב (אם הבצק יבש מדי להוסיף עוד מעט חלב)
1 כפית מלח
למילוי:
ממרח שוקולד רוזמרי/נוטלה/ריבת תות שדה או מה שעולה בדעתכם ומה שאתם אוהבים 🙂
קרם וניל (קונים בחנויות מתמחות) + שוקולד צ'יפס
לציפוי:
2 חלמונים
להכנה:
1. ללוש את כל חומרי הבצק עד קבלת בצק גמיש ונוח לעבודה. להתפיח כשעה או עד הכפלת נפח הבצק (תלוי במזג האוויר).
2. לחלק את הבצק לחתיכות במשקל של 50 גרם. (חשוב לשקול לפחות את החתיכה הראשונה כדי לדעת כמה זה 50 גרם).
3. לשטח כל חתיכה (ביד) ולשים בתוכה כפית מילוי. לסגור אותה ולכדרר. להניח בתבנית אפיה משומנת מתאימה (אני שמתי בתבנית מאפינס של ארקוסטיל).
4. להבריש בחלמון ולקשט בנטיף של שוקולד צ'יפס. להתפיח כשעה.
5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ולאפות עד שיקבלו צבע זהוב. לפדר באבקת סוכר ולהגיש. מעדן.
אהבתם את המתכון? עשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!