סוף עונת התותים – עוגת מסקרפונה עם תותים

IMG_6367_800x533

אל תאמיני לאף אחד, לאף אחד, שיגיד לך שיהיה לך קשה להכין את העוגה הזו.

ואחר כך תירגעי:

אפשר לקנות בצק פריך מוכן, אפשר לקנות קלתית אפוייה מוכנה וכל היתר זה משחק ילדים.

אז האמיני לי :

כל אחת, כל אחד , יכול .

שומעים אותי ?

כל אחד יכול.

באחריות.

במקום להכין בצק פריך בבית יש מבחר פתרונות 

יש בצקים מוכנים באגף הקפואים של כל סופר והם מקלים על החיים ועל האפייה.

יש גם לקנות קלתיות אפויות , גם זו אופציה, אז יש להכין רק את הקרם, להוסיף את התותים ולהשוויץ.

את הכנת את העוגה היפהפיה הזו

ובסופו של יום, כשתגישי את העוגה היפהפיה הזו לשולחן, כולם יפערו עיניים בהתפעלות , ואחרי שיטעמו ממנה הם יאמרו המומים לגמרי : את ? את הכנת אותה?

ואת תגידי בחיוך נונשאלנטי , כאילו דרך אגב, כן , זו ממש, אבל ממש לא בעיה.

אגב, זו דרך נפלאה להפרד מהתותים , שעכשיו בשיא מתיקותם הטבעית.

יאללה בואו נצא לדרך

מה

1 בצק פריך מאגף הקפואים מופשר לפי הוראות היצרן (אני הכנתי בצק פריך בבית וכבר אביא לכם את המתכון בהמשך)

או קלתית בצק אפוי מוכן.

תבנית פאי משוננת 24 (בערך) או עגולה חד פעמי עדיף לרפד אותה בתחתית נייר אפייה (לא הכרחי) אם לא – משומנת היטב גם בדפנות.

למילוי הקרם

1 קופסת גבינת מסקרפונה (בכל סופר)

1 שמנת מתוקה 38% (בכל סופר)

2 כפות אבקת סוכר (בכל סופר)

1 כפית תמצית ווניל (בכל סופר, רצוי אמיתית)

לקישוט וטעם

קופסת תותים טריים יפים , שטופים, מיובשים והגבעול קטום.

איך 

אם קונים בצק פריך מרודד, עוברים לשלב הרידוד והאפייה + הקרם ותותים

אם קונים קלתית אפויה עוברים ישירות לשלב הקרם והתותים

אם מכינים בצק פריך בבית 

2.1/4 כוסות קמח רגיל

100 גרם חמאה קרה בקוביות קטנות

1 כף אבקת סוכר

2-3 כפות מים לפי הצורך

4 כפות אגוזי לוז טחונים (או שקדים טחונים) אפשר גם לוותר עליהם.

לתוך קערה מוסיפים את הקמח, האגוזים הטחונים, את קוביות החמאה ומתחילים לפורר עם האצבעות

unnamed_800x600

לאחר שמקבלים פירורים גסים, מוסיפים את הסוכר ומוסיפים 1-2 כפות מים.

מאחדים את הבצק בתנועות מהירות .

משתדלים לא לעבד וללוש את הבצק יתר על המידה רק עד שמחברים את כל החומרים לעיסה אחת שלמה.

מכסים בניילון נצמד, משטחים לעגול שטוח ומכניסים למקרר למשך כחצי שעה.

unnamed (1)_800x600

רידוד ואפייה

מחממים את התנור ל-170 מעלות.

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה (כמו בצילום) לעובי של 3 מ״מ בערך.

IMG_6327_800x533

מכסים את תבנית הפאי בזהירות ומצמידים את הבצק לדפנות, מהדקים  היטב.

חותכים בסכין או במערוך את יתרת הבצק .

משאריות הבצק הכנתי עוגיות קטנות במכשיר מעץ שקניתי בשוק בעכו. מאפשר סתם לגלגל עיגולים ולאפות.

IMG_6336_800x533

מצננים שוב את קלתית הבצק במקרר לפחות 20 דקות.

מוציאים מהמקרר ודוקרים היטב את פני הבצק, גם בדפנות, עם מזלג על מנת שהבצק לא יתפח באפייה.

מכניסים לאפייה ב-170 מעלות במשך כ-30 דקות.

מוציאים מצננים את העוגה היטב.

בינתיים מכינים את הקרם ומכינים את התותים

קרם ותותים

לקערת מקסר להוסיף שמנת מתוקה, אבקת סוכר, ווניל וגבינת מסקרפונה ולהקציף עד שמקבלים קצף נוקשה ויציב.

בער.ך 2-3 דקות.

לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי, לערום ערימה נדיבה של קרם בתוך הפאי ולקשט בתותים .

הכי הכי כדאי להכין את העוגה לילה קודם ולהשכיב אותה במקרר, כך היא סופגת את הקרם לאט ומתמסרת,למחרת, לחיתוכים מדוייקים ויפים.

IMG_6353_800x533

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

IMG_6379_800x531