סולרו אפרסק -עוגת גבינה בציפוי דמוי סולרו

סולרו 3 יפה

פרוסת סולרו

 

אני מתה על טעמו החמצמץ של פרי עם גבינה ושמנת עדינה ומתקתקה

אני מאוהבת בטעמון של הסולרו המושחת בקיץ ומצאתי לו תחליף עשיר ומפנק את אהובי שחיכו כל הארוחה לקינוח …

אז צריך – תחתית פתי בר מורטב בחלב לכיסוי תבנית עגולה 28 או ביסקוטים או גם בלי …

למלית – 550 גבינה לבנה 5% (סקי)

2 מיכלי שמנת חמוצה

1 מיכל שמנת של פעם 1 מיכל שמנת מתוקה

4 כפות גדושות חלב מרוכז

12 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 שקיק ג'לטין מומס בחצי כוס חד פעמית מים רותחים

ההכנה פשוטה-

מקציפים הכל יחד ומוסיפים את הג'לטין המומס .מעבירים המסה מעל הביסקויטים ומקררים לפחות שעה להתייצבות .

לסולרו –

פחית פירות משומרים -אפרסקים במקרה הזה

חפיסה ג'לי בטעם אננס מוכנה עם חצי מכמות הנוזלים המצויינת באריזה (היינו כוס אחת 200 מיל מים)

מסננים חצי מקופסת הפירות ומרסקים למחית חלקה  עם כמה כפות מנוזלי השימור , שאותה בוחשים מיד עם הג'לי שעדיין חם

מוזגים מיד מעל העוגה הקרה ומשטחים .

את חצי קופסת הפרי הנותר מסננים ומנגבים

מקשטים איתה את העוגה

בנוזלים הפירות שריתי חופן קטן של חמוציות וקישטטתי את העוגה

גזרתי 2 מרשמלו ממולאים ג'לי כפרפרים .

וה הכל . קל זמין וטעים ברמות .

 

סולרו

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.