סוכריות פסטה במילוי כרשה, עגבניות ותפוחי אדמה

פינוק מושלם, חגיגי ומלא טעמים גם לאירוע מיוחד וגם כשרוצים לשדרג את הארוחה. המתכון וכל שלבי ההכנה כבר מחכים לך

פעם בכמה זמן אני מספרת לסובבים אותי, שהחלום שלי שיהיה לי מטבח גדול. שיהיו שם המון כלים, סירים ומחבתות בכל הגדלים, הצבעים והסוגים והכי חשוב שיהיה מזווה ענק, שיש בו את כל חומרי הגלם שאני אוהבת לעבוד איתם.
לפעמים חלומות מתגשמים, גם אם זה בקטן ורק לערב אחד ולא במטבח שלי, אלא במטבחי בולטהאפ בערב של יינות יקב רמת הגולן. היה לי ברור שיהיה ערב מיוחד, כי כשיש יין טוב בסביבה וגם נפגשים עם חברים, זו כבר התחלה מבטיחה. אחרי כוס היין הראשונה קיבלנו משימה: כל אחד מכין איזו מנה שהוא רוצה בהשראת אחד מיינות גמלא השמורה. כולי התמלאתי התרגשות והרגשתי לערב אחד כמו במאסטר שף. לעזרתנו עמד השף אסף זילברשטיין, אז ידעתי שיהיה עם מי להתייעץ. החלטתי לאתגר את עצמי ולהכין מנה, שלא העזתי להכין מעולם. אחרי שטעמתי את יין גמלא "השמורה" טמפרניו 2012 והתאהבתי בטעם, קיבלתי החלטה – אני הולכת להתעסק עם בצק פסטה.

DSC_0351

promo_long

 סוכריות פסטה במילוי כרשה, עגבניות צלויות ותפוחי אדמה

מצרכים:
לבצק הפסטה
500 ג' קמח פסטה (בסדנה היה של Pivetti)
4 ביצים
30 ג' שמן זית
15 ג' מלח
למילוי סוכריות הפסטה
50 יח' עגבניות שרי חצויות (מחצית מהכמות למילוי הסוכריות ומחצית לרוטב הפסטה)
2 כרשות פרוסות דק (גם החלק הירוק וגם החלק הלבן)
2 תפו"א עם הקליפה אפויים על מלח גס עד התרככות
2 חופנים תרד בר קצוץ (אפשר להחליף בתרד תאילנדי או בתרד רגיל)
צרור בזיליקום טרי קצוץ
מלח, פלפל שחור, טימין
שמן זית
לרוטב שמן הזית
שמן זית
1 בצל סגול חצוי ופרוס דק
3 שיני שום קצוצות
צרור בזיליקום טרי קצוץ
מלח, פלפל שחור
 

DSC_0361

אופן ההכנה:
1. מכינים את בצק הפסטה: לשים את כל חומרי הבצק במעבד מזון עד שמתגבש לגוש. מוציאים ממעבד המזון, מעבדים ביד ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
2. מרפדים תבנית של התנור בנייר אפיה ושמים עליה את חצאי עגבניות השרי. מפזרים עליהם שמן זית, מלח גס, פלפל שחור וטימין ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות לשעה וחצי.

DSC_0335

3. מקלפים את תפוחי האדמה האפויים ומועכים לפירה.
4. מטגנים בשמן זית את הכרישה עד שהיא מתחילה להזהיב.
5. מוסיפים למחבת מחצית מהעגבניות הצלויות וממשיכים לטגן יחד עוד דקה ומורידים מהאש.
6. מוסיפים את פירה תפוח האדמה, התרד החי והבזיליקום.
7. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומניחים בצד.
8. להכנת הרוטב – מטגנים בהרבה שמן זית את רצועות הבצל עד שהופכות לשקופות, מוסיפים שום ומטגנים יחד עוד חצי דקה. מוסיפים את יתרת העגבניות, בזיליקום קצוץ ותבלינים. מערבבים יחד עוד דקה ומכבים את האש.
9. מוציאים את בצק הפסטה מהמקרר, מפזרים הרבה קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק במכונת פסטה לעובי דק. אם אין מכונת פסטה אפשר לרדד במערוך למרות שהבצק קשה.
10. מרתיחים מים בסיר גדול ובינתיים מכינים את הסוכריות. כשהמים רותחים מוסיפים מלח.
11. חותכים את הבצק המרודד לריבועים גדולים. במרכז כל ריבוע שמים 1-2 כפיות מהמלית. מקפלים צד אחד של הבצק על הבצק, מורחים מים על הצד המקופל ועליו סוגרים את הצד השני של הבצק. מצמידים את הבצק מ-2 צידי המילוי ומסובבים מעט את הבצק ליצירת סוכריה.
12. מניחים את הסוכריה המוכנה על צלחת מקומחת. ממשיכים באותו אופן עד סיום הבצק והמילוי. מידי פעם מפזרים קמח על הסוכריות. אסור שהן ישארו ללא ציפוי קמח.

DSC_0341

13. מעבירים את הסוכריות המוכנות בעדינות אל סיר המים הרותחים ומבשלים כ-4-5 דקות. לפני שמוציאים אותן טועמים סוכריה אחת כדי לוודא שהבצק מבושל.
14. בינתיים מחממים שוב את הרוטב שהכנתם קודם ומוציאים אליו בעדינות את הסוכריות המוכנות, מוסיפים עוד שמן זית בנדיבות ומלח גס ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שהרוטב יעטוף את כל הסוכריות.