סוג של גולש

תבשיל בשר ותפוחי אדמה קל להכנה וטעים טעים

תם ונשלם קורס הבישול "פשוט לבשל" של סלונה ודורות וזה כנראה יהיה הפוסט האחרון שלי עם מתכון. מעכשיו אמשיך לבשל רק להנאתי ולהנאתם של בני משפחתי ואחזור לכתוב בעיקר על דברים חשובים כמו נעליים ובגדים.

לפינאלה בחרתי להכיר לכם מנה קלילה וסופר טעימה שאני עושה בורסיות שונות כבר שנים. סוג של גולש הונגרי בנוסח שלי.

20170331_1855021

אני חושבת שההבדל העיקרי בין זה לבין רוב מתכוני הגולש, נעוץ בעובדה שאני מחלקת את הבישול ל-2 חלקים – קודם כל על הגז ואח"כ בישול ארוך בתנור. אני אוהבת את "הייבוש" שהתנור נותן לתבשיל וככה זה עובד בשבילי ובשביל בני משפחתי. אבל אני מניחה שאפשר להסתפק בבישול ארוך על הגז. כל אחד ומה שמתאים לו.

מצרכים 

1 ק"ג בשר טרי חתוך לקוביות (כתף או פילה מדומה)

4 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות

4 גזרים מקולפים וחתוכים לעיגולים (לא דקים במיוחד)

1 בצל קצוץ

3 קוביות בצל מטוגן של דורות

1 כוס יין

1 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח/פלפל שחור גרוס

הכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן בסיר רחב (כזה שאפשר להכניס לתנור) עד להזהבה.

מוסיפים את קוביות הבצל המטוגן של דורות ומערבבים יחדיו (הסיבה שאני מוסיפה את הבצל המטוגן המוכן היא שהוא מוסיף קצת מתיקות לתוצאה הסופית).

מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים היטב מכל הכיוונים.

מוסיפים את הגזר, הפלפל והפפריקה ומטגנים עוד דקות ספורות.

מוסיפים את כוס היין ומעט מים (בערך עד 3/4 מגובה הבשר. אין צורך לכסות את כולו).

מרתיחים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כשעה.

לאחר שעה מוסיפים את תפוחי האדמה, "משקים" אותם בנוזלים מהסיר, מוסיפים את המלח ומכניסים לתנור בחום בינוני למשך כשעה וחצי.

אני אוהבת לקראת סיום הבישול, כשהבשר ותפוחי האדמה כבר ממש רכים, להוריד את המכסה ולתת עוד רבע שעה כדי לייבש את הנוזלים ולקבל קצת קריספיות.

בתאבון 

ואגב, בזכות הקורס הזה הכנתי לראשונה בחיי חריימה. פחות או יותר לפי המתכון הזה של איילת סגל. אם אני הכנתי חריימה, אין ספק שאפשר לסכם את הקורס כהצלחה.

20170331_182001