הוזמנתי לאירוע בלוגרים במסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון, במסגרתו אירח אותנו שף צ׳רלי פדידה, השף של המלון, לסדנא פרונטלית שכללה הדגמות לבישול עם רוטב סויה ״ימאסה״.
לפי הצהרת היצרן: רוטב הסויה YAMASA הינו רוטב סויה אמיתי, העשוי מ-100% חומרים טבעיים ומיוצר בתהליך טבעי, לפי מסורת רבת שנים. טעמו הייחודי מדגיש ומעשיר את טעמי המאכלים ומשווה להם ארומה מיוחדת.
YAMASA רוטב סויה קיים בשתי גירסאות:
– גירסה טבעית קלאסית, במספר גדלים של בקבוקים.
– גירסה מופחתת מלח שמגיעה בבקבוק זכוכית המכיל 150 מ"ל. הגרסה הזו מועדפת עלי במקרים רבים כי היא עדינה יותר (כן, היא מועדפת גם על לחץ הדם שלי).
הבקבוקון נוח מאד לאחיזה. הבעיה היחידה היא שאי אפשר לסגור אותו אחרי הפתיחה הראשונית, וכבר ראיתי כמה טפטופים במקרר… זה אולי מתאים למסעדות, אבל לצריכה ביתית זה פחות טוב.
שף פדידה, שף בעל המון קם אישי וכריזמה, תפס את מקומו מאחורי הדלפק והחל מלהטט עם רוטב סויה. ואם בלהטוט עסקינן, הוא הדגים יצירת קוויאר סויה ע״י התזת רוטב סויה לתוך חנקן נוזלי. ופיזורם ע״ג פרוסות דקירות של ירקות.
אחרי הקסם, הדגים הדף הכנת קוביות סלמון מתקתק ברוטב סויה ודבש בציפוי אגוזי פקאן קצוצים דק.
המתכון באדיבות השף:
מצרכים ל-4 מנות
480 גרם פילה סלמון
120 גרם אגוזי פקאן קלופים קצוצים.
לסלט
1 אספרגוס חתוך בעזרת קולפן לכל אורכו
1/2 גזר קלוף בעזרת קולפן לכל אורכו
2 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
8 עלי כוסברה לקישוט
מיץ מחצי לימון
1 כף שמן
מלח ופלפל לפי הטעם
רוטב לדג
10 כפות רוטב סויה יאמאסה
10 כפות דבש
1 כפית זנגביל (ג׳ינג׳ר) קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס מרין מתקתק לבישול
2 כפות יין סאקי (יין יפני)
1/2 כפית קורנפלור
הכנת הסלט
1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח וחולטים את רצועות האספרגוס במשך
כ-5 שניות ואת רצועות הגזר במשך כ-40 שניות. מעבירים מיד למי קרח .
2. בקערת ערבוב שמים את האספרגוס והגזר החלוטים, עגבניות השרי החתוכות ועלי הכוסברה המופרדים. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ושמן.
אופן הכנת הרוטב
1. מערבבים יין סאקי עם קורנפלור עד להתמזגות ללא גושים ומניחים בצד.
2. מרתיחים בסיר קטן את יתרת מרכיבי הרוטב ומבשלים כ-10 דקות, מסמיכים ע"י הוספת בלילת הקורנפלור לסיר הרותח תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 2 דקות נוספות. מניחים בצד.
אופן הכנת הדג
חותכים את פילה הסלמון לקוביות של 2 ס"מ X 2ס"מ ומבשלים ברוטב הסויה החם למשך 3 דקות. מוציאים בעדינות בעזרת מלקחיים וטובלים באגוזי פקאן פריכים ומגישים מיד לצד הסלט.
מנה צמחונית – טבעונית שהשף הדגים את הכנתה היתה: ירקות מוקפצים עם איטריות שעועית.
המתכון באדיבות השף:
מצרכים ל-4 מנות
אריזת אטריות שעועית
250 גרם טופו חתוך לקוביות (לא חובה)
4 צנוניות חתוכות לחצאים
4 עגבניות שרי חצויות
4 אספרגוסים (לחלוט במים רותחים ולהעביר מיד למי קרח)
1/2 שומר חתוך לרצועות דקות
1/2 קלח תירס מבושל במים כ 20 דקות. להפריד הגרעינים מהקלח
1/2 גזר חתוך לפרוסות דקות ומבושל במים רותחים למשך 8 דקות
1/2 בצל חתוך לרצועות דקות
8 כפות שמן
מצרכים לרוטב סויה
1 כפית זנגביל קצוץ
1/2 כפית שום קצוץ
1 שאטה חריפה וגרוסה
8 כפות רוטב סויה יאמאסה
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף נענע קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
4 כפות שמן
אופן הכנת הרוטב
מערבבים את כל המצרכים בקערה עד שהסוכר מתמוסס. מניחים בצד .
אופן הכנת המנה
1. איטריות: מרתיחים מים ומסירים מהאש. מכניסים את אטריות השעועית לסיר ומכסים, בודקים לאחר 10 דקות וכשהאטריות מבושלות, מוציאים מהסיר שוטפים במים ומניחים בצד.
2. טופו: מחממים מחבת עם שמן וצורבים את קוביות הטופו עד לקבלת צבע זהוב. מניחים בצד.
3. באותה מחבת מתחילים בצריבת הבצל למשך 3 דקות לאחר מכן מוסיפים את השומר והצנוניות
וממשיכים לצרוב עוד כ-2 דקות.
4. מוסיפים את שאר המרכיבים, אספרגוס, תירס, גזר, אטריות שעועית ואת הטופו שצרבנו מראש, מתבלים ברוטב שהכנו מבעוד מועד, מערבבים ומתקנים תיבול .
ובלי קינוח הרי אי אפשר. נכון?
השף הכין וכיבד אותנו במנה של שיפודי ״שניצל״ אננס ותותים.
בתיאבון!
חיים וטעים!