סדנת פסטה ברילה – "הפסטה שהתחפשה" + מתכון לפסטה אסיאתית

חוויות מסדנת בישול מאתגרת במיוחד שנערכה בסגנון תוכניות הבישול הראליטי שבטלויזיה.

חברת ברילה האיטלקית השיקה 2 סוגי פסטה חדשים ה"קונצ'לי "- הקונכיה, וה-"סלנטני" – הסליל. 2 סוגי הפסטות החדשות הצטרפו למבחר הגדות והאיכותי הקיים של פסטה ברילה.  לכל אחד הפסטה שהוא אוהב.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

חברת ברילה היא חברת מזון איטלקית, שנוסדה בשנת 1877 בעיר פארמה שבאיטליה.
כיום חברת ברילה היא חברה בינלאומית, בבעלות משפחת ברילה, שמוצריה מוכרים בכל העולם. החברה מציעה מגוון גדול של מוצרי פסטה בצורות שונות ובאיכות גבוהה  וגם רטבים  בטעמים שונים ,ונחשבת ליצרנית הפסטה מספר אחד בעולם.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…נחזור לענייננו…
כדי להתנסות, לבשל ולטעום את 2 סוגי הפסטות החדשות, הוזמנתי  עם חברות בלוגריות ,להשתתף בסדנת בישול במרכז  "מבשלים חווייה" – פרתם. והפעם הסדנה הייתה  מאתגרת  במיוחד ונערכה בסגנון תוכניות הבישול הראליטי שבטלויזיה.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

בסדנה הפעילה השתתף גם אלוף הסדנאות האיטלקיות  ובעל ידע רחב בפסטה – יעקב ג'אקומו פיאלקוב והשף אסי
לרשותינו עמד מזווה מלא  ועמוס בכל טוב ולא רק במוצרי ברילה. במזווה היה גם: בשר טחון, חלקי עוף שונים,  ומספר סוגי דגים וכמובן גם  מבחר גדול של סוגי ירקות.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

המשימה שהוטלה עלינו הייתה: בזמן מוקצב להכין מנות פסטה  שלא יהיו בסגנון ובטעמים איטלקיים וללא מתכונים מוכנים מראש.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

לביצוע המשימה, לבשנו סינרים, נשלפו סכינים ולאחר החלטה מה מבשלים, ניגשנו למזווה העמוס כל טוב. (הצטרפתי לקבוצת החברות: נורית פלד, יעל לנצמן ואיריס לוי).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

לאחר שעתיים של קיצוץ, קילוף, חיתוך, בישול, אפייה, טיגון, המסה ועירבוב, נולדו מנות חדשות ומעניינות עם פסטה. אני הייתי שותפה להכנת קינוח שוקולד בכוסות עם פסטה ולמנת פסטה נוספת בטעמים אסיאתיים.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

הנה המתכון לפסטה אסיאתית. המתכון הוא של  חברה יקרה שהייתה שותפה בהכנת המנה בסדנה וגם שף פרטי –  @איריס לוי. על-פי השיפוט של יעקב ג'אקומו – המנה זכתה במקום שני.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

פסטה בטעם אסייאתי – המנה זכתה במקום שני

מצרכים
3 נתחי חזה עוף
בצל
שום 4 שיניים
ג'ינג'ר כ 4 סנטימטר
חציל
בצל ירוק
גזר
בזיליקום
כוסברה
סלסלת פטריות
פלפל אדום
פלפל צהוב
רוטב סויה מתוקה
רוטב הוסין
מלח
סוכר חום
שמן קנולה
500 גרם פסטה לינגווני מוכנה לפי הוראות היצרן
הוראות הכנה
חותכים את חזה העוף לפיסות קטנות .
שורים את העוף ב  2 כפות רוטב סויה מתוקה וב 2 כפות רוטב הויסין , 2 שיני שום קצוצות- ½ מהכמות  וג'ינג'ר קצוץ דק ½ מכמות.
קולפים את החציל וחותכים למלבנים בגודל של כ 3 סנטימטר. מושכים אותו במעט שמן קנולה ואופים בתנור עד להשחמה קלה.
חותכים את הגזר עם קולפן ירקות לפיסות דקות.
חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.
חותכים את הבצל הפטריות והבצל הירוק לפיסות .
קוצצים את עלי הבזיליקום והכוסברה לרצועות דקות.
בווק גדול מחממים 2 כפות שמן , מקפיצים את חזה העוף על לשינוי צבע – מוציאים מהווק ומניחים בצד. מוסיפים לווק 2 כפות שמן ומכניסים את הבצל הלבן , לאחר שתי דקות מוסיפים את הגזר והפלפלים , לאחר דקה מוסיפים את הפטריות , חצילים קלויים, ½ מכמות הבזיליקום הקצוץ  שום וג'ינג'ר.
מוסיפים את חזה העוף ומבשלים יחד כדקה .
מוסיפים את הפסטה .
מוסיפים לווק 3 כפות רוטב סויה מתוקה ושתי כפות רוטב הוסין, מלח , פלפל שחור 2 כפות סוכר חום ומבשלים  יחד כ 3 דקות תוך כדי ערבוב.
טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לצלחת הגשה זורים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

על שולחן העבודה הענק, לאחר שנוקה ופונו מעליו כלי העבודה, הונחו מנות פסטה צבעוניות  ושונות במראה ובטעם. אפילו היו גם מנות מתוקות שהוכנו כקינוחים.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ישבנו כולנו סביב אותו שולחן ענק ואכלנו ארוחת ערב עם פסטות.   בין המנות היו: פסטה מטוגנת, פסטה אפוייה, פסטה מבושלת עם ירקות, פסטה עם בשרים שונים וחלקם עם דגים צרובים. המנות שהוכנו היו בטעמים אסיאתיים ומזרחיים וכמובן גם הוכנו קינוחים מתוקים. והכל על בסיס פסטה ברילה.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

על  הצורות וסוגי  פסטה ברילה, מתכונים ועוד, ניתן למצוא כאן באתר של חברת ברילה.
לקבלת מידע נוסף על "מבשלים חווייה" – החברה המובילה בסדנאות בישול, סדנאות גיבוש, אירועים קולינאריים ועוד – כנסו כאן לאתר החברה
לאתר הבית ולמתכונים נוספים של השף פרטי – איריס לוי – כנסו כאן לקישור
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא