כשנועה פרומן הזמינה אותי לקחת חלק בסדנת הבישול האסייתי בריא, מיד התלהבתי. אני חובבת אוכל אסייתי מאז שהייתי באסיה (והאמת, גם הרבה לפני). כמובן שאמרתי "כן! אני באה!"
לצאת מאזור הנוחות
כל השבוע אני נורא עסוקה. חוזרת הביתה לעיתים בשעות לא הגיוניות, מכינה את ארוחת הבוקר תוך כדי ריצה, וחושבת על יום שישי כרגע לנוח בו.
הוצאתי את עצמי מאזור הנוחות ונסעתי לחוות השף האורגני בכפר חוגלה (איפה זה? אפשר לפתוח גוגל מפות. בגדול, זה כאן) שם נועה פרומן משמשת כשפית הבית ומעבירה סדנאות שונות ומגוונות.
הגעתי לחווה מקסימה, שם הכל גדל ככה כמו שהוא, אורגני טבעי וטעים. את הטעים אני כותבת מניסיון.
אלו המראות שקיבלו את פניי בכניסה לסדנא.
כבר התחלתי לשכוח מהשבוע המטורף שהולך ונגמר, ולהיכנס לזון האורגני הזה.
לחיות בריא
נועה הסבירה לנו על אורח חיים בריא, איך להכין בחמש דקות שייק שהוא ארוחת בוקר שלמה, איך לקנות נכון, לאכול נכון וכמובן: לחיות נכון! נועה היא נטורופתית מוסמכת המתמחה בתזונה ושפית לבישול בריא. היא מלווה אנשים ומשפחות בתהליכי מעבר לאורח חיים בריא יותר וחייכני יותר, ומנחה קבוצות בתחום. היא מכירה את חומרי הגלם, את כל המתכונים והדברים הטעימים שאפשר לעשות איתם, ויודעת איך להתאים את המתכון הנכון לפי הצרכים.
הגענו מכל מיני מקומות בארץ, טבעונים, צמחונים וגם קרניבורים. אחרי שפתחנו את הבוקר בשייק ירוק במיוחד וטעים באופן מפתיע, המשכנו לעניין עצמו: בישול אסייתי.
להכין סלט מושלם
כל קבוצה/זוג קיבלה משימה. היו המון מנות מעניינות, שאת המתכונים של כולן קיבלנו אחר כך באי-מייל, ואני לא זוכרת מה היו כל המרכיבים של כל מנה. אבל אני בהחלט יכולה לספר לכם איך מכינים סלטים: הכנתי שניים, סלט ירוק, וסלט כרוב אסייתי. הסלט כרוב היה באמת מושלם, ואני לא פריקית של כרוב ובאופן עקרוני אני מאמינה שיש דברים טעימים יותר בעולם הזה, אבל הסלט שיצא לי, וואו! מה אני אומר? הוא בהחלט היה זכאי לכל המחמאות שהוא קיבל.
מצרכים:
בערך שליש כרוב לבן (שליש גדול…)
בערך שליש כרוב סגול
חצי חבילה אטריות שעועית שחורות (אפשר למצוא בכל חנות טבע)
שקדים טבעיים קצוצים
לרוטב:
סילאן
שמן זית
2 כפות חומץ אורז
ג'ינג'ר מגורר
מלח
פלפל שחור גרוס
מבשלים את האיטריות לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומקררים בצד. לקערה גדולה חותכים את הכרובים.
מוודאים שהאיטריות התקררו, ומערבבים הכל יחד.
מערבבים את כל מצרכי הרוטב. מוסיפים מעל שקדים (לא קלויים) קצוצים.
גם על הסלט היפה הזה אני הייתי אחראית בין היתר
והנה כל הארוחה שהכנו ואכלנו. כל המנות היו טבעוניות, בריאות וכמובן ממש טעימות. אני מאוד אהבתי את המרק ואת הדאל. מהמוקפץ רק טעמתי כי שמו שם הרבה גמבה שאני לא אוהבת.
דפי האורז הממולאים גם היו מדהימים, וגם הקינוח (מבוסס על טפיוקה), שלא צילמתי.
עוד קצת מידע
נועה, ממש כמוני, היא בלוגרית בסלונה. קליק קטן לבלוג שלה, בו תמצאו הרבה מתכונים שווים ועצות בריאותיות בנושאי תזונה. קישור ששווה להכיר ולשמור.
תוכנית הדגל של נועה: "משפחה מבשלת בריאות", כוללת 3 מפגשים בהם היא מלווה את כל המשפחה ועוזרת להם להפוך את המטבח שלהם לבריא יותר ומותאם לצרכים הספציפיים שלהם. כל הפרטים כאן.
ועוד אחת לסיום, ובתיאבון.