סדנה בישול לקראת ראש השנה ביינות ביתן

מידי שנה לקראת החגים יינות ביתן בשיתוף השף צ'רלי פדידה מתקיים סדנה בישול לעיתונאים ובלוגרים וגם אני הייתי שם רוצים לקבל מתכונים כנסו לכתבה …

צילום לבנה רייזר
צילום לבנה רייזר

לקראת ראש השנה – סדנת בישול ביינות ביתן

 

עם השף צ'רלי פדידה

 

צילום לבנה רייזר
צילום לבנה רייזר

 

   "יינות ביתן" הפך מזמן למותג מוביל ככל שמדובר ברשת המשווקת את מיטב מוצרי המזון והקולינאריה, בפריסה ארצית רחבה,  בארץ.

סניפי הרשת. מעל 200  סניפים ברחבי הארץ, הינם שם דבר לתוצרת איכותית, משובחת וטרייה בכל ענפי המזון.

מחלקת הבשר והדגים של הרשת היא בעלת מוניטין משל עצמה ומצטיינת בטריות, איכות ומיטב מוצרי הבשר והדגים במבחר הגדול ביותר.

דגש מיוחד ניתן למצוא על נתחי בשר ונתחי פרימיום שקשה למצאם בקצביות הרגילות . יתרון נוסף שנוכל למצוא ברשת הינו מחירים נוחים וחסרי תקדים ההופכים כל קנייה לא רק לחוויה בפני עצמה אלא גם לכדאית כלכלית.

לא פחות חשוב מאיכות ומבחר הינו היחס האישי , האדיב ומאיר הפנים של עובדי הרשת שיעשו הכל למען תצא מרוצה ובטוח בקנייתך.

רשת ביתן הינה בבעלותו של נחום ביתן ואת הצד הקולינארי המרשים שלה מוליך בגדול השף הידוע צ'ארלי פדידה שאף הוציא לקראת אוש השנה הבעל"ט מתכונים נפלאים שיפארו כל שולחן חג.

אין אפוא להתפלא על שימחתי להיות מוזמנת, כעיתונאית ובלוגרית, לסדנה בניצוחו של השף צ'רלי פדידה והמתכונים הנפלאים שיצר בכישרונו הקולינארי.

 

 נתח אנטריקוט בשלמותו צרוב בפלנצ׳ה צלוי בתנור עם עשבי תיבול טריים – שף צ׳רלי פדידה 

מתכון משפחתי וקל הכנה ל-6 סועדים

צילום לבנה רייזר
צילום לבנה רייזר

עבור הבשר

1 גוש אנטריקוט כ 6 עצמות יש לבקש מהקצב של יינות ביתן

מצרכים למרינדה
10 שיני שום קצוצות גס
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס
חצי צרור כוסברה קצוץ גס
חצי צרור נענע מופרד לעלים מהגבעול
3 ענפי רוזמרין מופרדים מהגבעול וקצוצים
6 ענפי טימין טרי
2 כפות זרעי כוסברה גרוסה
1 ס״מ של זנגביל קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאות או מגורר בפומפייה
חצי כוס שמן זית
רבע כוס חומץ
1 כף סוכר
פלפל שחור טחון טרי
מלח ים

צילום לבנה רייזר
צילום לבנה רייזר

 אופן הכנת המרינדה והבשר

מערבבים את כל המצרכים ומורחים על הבשר תוך כדי עיסוי
ומניחים על מגש אפייה.
מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הנתח ל 60 דקות.
איך יודעים שזה מוכן? : שטמפרטורה הפנימית של הבשר מגיעה ל 60 עד 65 מידת יש לבדוק עם טרמומטר

 עבור הירקות

18 תפוחי אדמה ננסיים מבושלים בקליפתם עד לריכוך
2 אשכולות עגבניות תמר
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת תפוחי אדמה והעגבניות
אל אותה מחבת מכניסים את תפוחי אדמה ומתבלים במלח , פלפל ופפריקה מוסיפים אשכולות עגבניות שרי וצורבים עד להשחמה.

 

 ************************ 

 

צילום לבנה רייזר
צילום לבנה רייזר

קציצות סלמון עם הרבה נענע בציפוי פיסטוק טחון על קרם סלק אדום

עבור כ 4 קציצות

מצרכים

200 גרם סלמון טרי ללא עור ואדרות קצוץ דק או טחון

1 כף בצל סגול קצוץ דק

1 כף עירית קצוצה

2 כפות פירורי לחם יפני

100 גרם פיסטוקים טחונים

חצי ביצה טרופה

מלח ופלפל לפי הטעם

6 כפות שמן לטיגון

מצרכים עבור קרם סלק

1 ראש סלק אדום מבושל וקלוף חתוך לקוביות

3 כפות חומץ

1 כף דבש

1 כף קרם טופו או גבינת טופו ( לא חייב )

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת קרם סלק

מכניסים למעבד מזון סלק , דבש , סוכר , חומץ , טופו , מלח ,פלפל וטוחנים עד למרקם חלק

צילום לבנה רייזר
צילום לבנה רייזר

אופן הכנת הקציצות

1. אל הקערה מוסיפים סלמון טחון , ביצה , עשבי תיבול , בצל , מלח , פלפל ומערבבים.

2. מערבבים פיסטוקים ופירורי לחם בצלחת ומניחים בצד.

3. יוצרים קציצות בעזרת כפות הידיים ומניחים על גבי צלחת כאשר יש פיסטוקים ופירורי לחם בתוכה , מהדקים את הפיסטוקים על גבי הקציצה ומניחים בצד

4. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הקציצות עד לצבע זהוב ויפה .

 

 

בהזדמנות זאת אאחל לכם קוראים יקרים .

 

שנה טובה ומתוקה וחג שמח .

 

 

ערכה וצילמה לבנה רייזר – LEVANA REISER