סברינה חלומית וקלה

סברינה מצופה בגדול

סברינה חתוכה

סברינה פרוסה בצלחת

את היומולדת של חתני חגגנו בבית החולים עם לידת נכדי הפעוט…

כולנו היינו באטרף של איך לעזור ולטפל באלונה אחרי לידה קשה אז פשוט לא היה זמן

להקדיש לחיימי שלנו .

יום שישי ברגוע החלטתי להפתיע אותו בעוגה עם המון קרם כמו שהוא אוהב אז מה טוב יותר מזה.

העוגה מסורתית ביותר רק מופחתת שומן .

מכניסים לקערה גדולה –

רבע קילו קמח

1 כפית שמרים יבשים

2 כוסות ח.פ חלב פושר

2 כפות סוכר חום בהיר-דמררה

1 שקיק סוכר וניל

1 ביצה גדולה

חצי כוס חד פעמית שמן חמניות או תירס

מוסיפים מים ליצירת בצק רך מאוד ועם מזלג מעבדים אותו .הוא צריך להיות סמיך כמו מיונז

מרססים שמן מעל ונותנים לו לתפוח פעמיים

בפעם השלישית מניחים אותו מעל נייר אפיה משומן בתבנית עגולה קפיצית 24

מתפיחים שיכפיל נפחו

מרססים בשמן ואופים שיזהיב מעל ויתבשל .

מוציאים מהתנור ומרטיבים מיד בסירופ קר שמכינים מסוכר ,מים ותמצית רום טובה או רום אמיתי

אצלי אוהבים אותה רטובה כדבעי והיא הורטבה בחצי ליטר סירופ דליל

מצננים ומשחררים את העוגה מעבירים לצלחת הגשה

מקציפים 1 מיכל שמנת מתוקה

כוס חלב

אינסטנט פודינג וניל צרפתי – הוא לבן ולא צהבהב (של עלית או של מיה טובים מאוד)

מורחים על העוגה או מזליפים -אני אוהבת למרוח בכף לא להחליק…

מקשטים בדובדבני אמראנה בסירופ או כל פרי אחר

מצננים היטב ומגישים למי שאוהבים .

בצק סברינה

סברינה אפויה

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.