נתח של צ'ך שפיץ צלוי

מנה לאירוח קל, מהיר ואפשרי

בחורה עם מחשב נייד

basar2להכין רוסט  מצ'ך שפיץ זה לא מובן מאליו. בזמן האחרון גיליתי את נפלאות הטעם של הנתח העסיסי הזה.  גם מקורי,  גם טעים וגם במחיר סביר יותר  מנתחים אחרים המתאימים לרוסט ביף.

לחלק הזה הקצבים קוראים גם פיקניה. הרעיון הוא לאטום היטב את הנתח מסביב במכת חום איומה ואז לצלות בחום  נמוך יותר (15 דקות לקילו, בממוצע) של 200 מעלות.

הצלחת הרוסט נקבעת אצל הקצב עוד הרבה לפני שמגיעים למטבח.

מה שנשאר זה  לא לקלקל אותו.

 חומרים:

 1 עד 1וחצי ק"ג בשר( צ'ך שפיץ/פיקניה  עם שכבת שומן למעלה חשוב) מיושן היטב

רבע כוס שמן זית

כף חרדל דיז'ון חלק

מלח אטלנטי גס

פלפל שחור גרוס

ענף רוזמרין טרי

הכנה:

 מוציאים מהמקרר את הנתח  לפחות שעה  לפני שמכניסים לתנור

  1. מחממים תנור
  2. מכינים מרינדה מהחומרים שמן זית, חרדל דיז'ון, מלח ופלפל
  3. מכניסים למרינדה עלי רוזמרין שלמים או קצוצים
  4. מערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שהתערובת חלקה וקטיפתית
  5. מורחים את המרינדה על הנתח ומעסים אותו היטב ומכניסים לתנור
  6. אחרי שהבשר נצלה, להוציא ולהניח על קרש ולתת לו לנוח כרבע שעה. רק אז לפרוס דק דק.

basar