
היורשת נטשה אותי לשבועיים בחום המהביל לטובת מזג האויר הקריר באנגליה וסקוטלנד לביקור אצל אבא שלה והשאירה אותי רווקה חופשיה ומאושרת, נטולת ילדה למשך שבועיים.
בין געגוע לשיחות טלפון בלתי פוסקות מצדה, טוב גם מצדי, ניצלתי את ההזדמנות ליציאה מהשגרה, לקביעת מפגשים חברתיים שונים, היי חבר'ה מהצבא שלא התראיתי עמם כבר 20 שנה, לארגון מסיבת טרום לידה, מה שנקרא באמריקאית מדוברת baby shower (חכו, חכו, מתוכנן פוסט המלצות צבעוני ביותר בנושא), לגיסתי האהובה שצפויה ללדת בקרוב, ליום ספא ופינוקים, קצת חופש לגוף ולנשמה ולניסויים קולינריים שונים.


נתחי לברק ברוטב טחינה ועשבי תיבול:
המצרכים:
שמן קנולה לטיגון
3-4 בצלי שאלוט פרוסים לפרוסות דקות מאוד
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית
900 גרם נתחי פילה דג לבן נקי מעצמות (אני השתמשתי בלברק אבל ניתן להשתמש גם בבקלה, אמנון או כל דג לבן אחר)
3/4 כוס טחינה
1/2 כוס מיץ לימון
3 טבליות שום כתוש דורות מופשרות
2 טבליות פטרוזיליה דורות מופשרות
1 טבלית כוסברה דורות מופשרת
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית מלח
200 גרם עלי בייבי תרד שטופים ללא גבעולים
שומשום שחור לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים ביחד טחינה, מיץ לימון, פטרוזיליה, כוסברה, שום ומים. מוסיפים מלח לפי הטעם (בערך כפית) ומניחים בצד.
בקלחת קטנה עמוקה מחממים שמן קנולה בגובה של 4-5 ס"מ עד שהשמן חם מאוד. מוסיפים את בצלי השאלוט ומטגנים עד להשחמה תוך כדי ערבוב לעתים קרובות. מוציאים את השאלוט בעזרת כף מחוררת מהשמן לצלחת מרופדת בנייר מגבת, סופגים שאריות שמן וזורים במלח. מניחים בצד עד להגשה.
במחבת גדולה מחממים על חום גבוה 2 כפות שמן זית. משחימים את הדגים בצד אחד בלבד עד שהם משתחררים בקלות עם מרית (אם הדגים נדבקים אז הם עדיין לא מושחמים היטב) ומעבירים אותם לצלחת. הצד השני יסיים להתבשל ברוטב. עובדים במספר סבבים אם יש צורך, כדי למנוע צפיפות במחבת.
מוסיפים כף נוספת של שמן זית למחבת ומוסיפים את התרד. מאדים מספר דקות עד שהתרד מתרכך לגמרי וצבעו ירוק עז. מוסיפים את רוטב הטחינה, מערבבים ואז מחזירים את הדגים למחבת על הצד שלא בישלנו. יוצקים מעליהם מהרוטב ומבשלים דקה או שתיים, עד שהדגים אטומים ומתפוררים בקלות.
מפזרים מעל שומשום שחור ואת בצלי השאלוט המטוגנים ומגישים לצד אורז למשל או ללא תוספת בכלל.

