נשר מאלט – בירה שחורה

מה הקשר? בירה נשר! נשר מאלט – בירה שחורה – לחגיגות יום העצמאות .

בחורה עם מחשב נייד

pizap.com14293878893281

כבלוגרית מובילה ברשת,  אכן, סמוך ליום העצמאות וכמיטב המסורת, קיבלתי גם השנה ממוצרי "נשר מאלט" אליהם היה מצורף פטיש היד הפלסטי הישראלי האולטימטיבי בצבעי כחול – לבן.

pizap.com14293908019371

אין להכחיש,  בירה נשר מאלט או בכינוייה העממי "בירה שחורה" הינה אחד המותגים הוותיקים של מדינתנו והוא איתנו אף מימים רחוקים של טרום הקמת המדינה.

ברור כי דווקא יום העצמאות מעניק מימד של רציפות, קשר ואיתנות למושג של טעם ומסורת הגלומים במשקה נפלא זה מזה למעלה משישים ושבע שנים.

המשקה עצמו מכיל אך חמישה רכיבים בסיסיים בלבד, לתת-שעורה, כשות, סוכר, מים ופחמן דו-חמצני, והוא נקי מכל חומרים משמרים או צבעי מאכל ויש אף לציין תכולת סוכר נמוכה וערך קלורי נמוך, ועוד נזכיר עובדה חשובה בדבר היותו מכיל נוגדי חימצון וויטמינים מקבוצת B,  ובכך הוא הופך אף למשקה טבעי ובריא לפי כל קנה מידה.

ובעת הזו, כאשר קיימת מודעות גבוהה לאורח חיים בריא ותזונה נכונה, הרי שמשקה זה, טעים ומרווה, מהווה את התשובה הנכונה מכל בחינה, ובכך, אולי, קיסמו של המשקה שאינו מתיישן כלל אלא ממשיך ללוות אותנו על כל שולחן ובכל הזדמנות חגיגית.

ובפרק הטריוויה הרי כמה דברים שבוודאי כלל לא ידעתם אודות בירה נשר מאלט :

עד שנת 1987 הייתה בירה נשר מאלט הבירה השחורה היחידה שנמכרה בארץ.

הבירה השחורה בישראל הינה בעלת טעם מתוק יחסית לבירות מקבילות בעולם וזה מפני שבשנות הארבעים והחמישים כלל לא היה נהוג לשתות בארץ בירה ולכן הוחלט על ייצור בירה שטעמה נוטה לטעמו של משקה קל, והמתיקות מושגת משילוב של לתת קלוי וארומה ייחודית, ובכך אף הפכה הבירה למשקה של משפחות וילדים.

אחד הביטויים שחדר והפך למטבע לשון בשפה העברית לציון קשר בין דברים שונים הינו סיסמת הפירסומת :

"מה הקשר ?  בירה נשר !"

pizap.com14293881245151

ומה יכול להיות סיום נאה וטעים יותר מאשר מתכון מפרי יצירתי

pizap.com14293890165001

 "עוגת לחם – בירה (עם סילאן וצימוקים שחורים). תהנו.

חומרים ואופן ההכנה :

3+1/2   כוסות קמח שטיבל 2 קמח לחם (או כל קמח אחר)

1+1/2  כף שמרים יבשים

1/4       כוס שמן

1/4       כוס סילאן תמרים

2          כפות סוכר חום

2          ביצים

1          כפית מלח

1          בקבוק 330 מ"ל בירה שחורה

1          כוס צימוקים שחורות גדולות

ההכנה:

  • בכלי לערבב את החומרים היבשים. (חוץ המלח)
  • בקערת מיקסר עם וו מערבבים: ביצים, מלח, שמן סילאן וסוכר.
  • מוסיפים את הקמח והשמרים ואת הבירה השחורה למרקם חלק.
  • מוסיפם צימוקים בערבוב ידני לפני שמעברים לתבניות.
  • יוצקים ל- 2 תבניות לחם משומנות ומקומחות.
  • לתת 20 דקות נוחה (מכוסה במגבת מטבח לחה)
  • מחממים תנור 180 מעלות צ.
  • אופים במשך 30 דקות ובודקים במרכז.

pizap.com14293888269211

 למתכונים נוספים ולהרחבה הכנסו לפוסט ( כתבה קודמת שלי ) לחצו כאן .

לדף הבית לחצו כאן.

לדף הפייסבוק לחצו כאן.

 נכתב וצולם ע"י LEVANA REISER