לקראת השקת מכונת הקפה החדשה מבית נסטלה "DOLCE GUSTO", הוזמנתי לסדנה טעימה במיוחד. סדנה להכנת משקאות קינוח שמכינים בעזרת הקפסולות המדהימות המתאימות למכונה. הטעמים מגוונים, טעימים ומיוחדים.
הכי אהבתי את השוקולטה, שזה שוקו מלא בטעמים ועשיר במיוחד. הייחוד במכונה, זו הקפסולות שנלוות למוצר. הקפסולה עשויה מקפה עם מגוון גדול של טעמים (כגון קרמל, שוקו, קפה רגיל, ווניל ועוד) אליו מצורפת עוד קפסולה עם חלה מיובש. החלב על בסיס חלב 100 אחוז, שעבר ייבוש ונכנס לקפסולה. לקראת החג, אני מביאה אליכם את מנות משקאות הקינוח המופלאים, אין לי ספק שמי שיטעם יופתע. המכונה קלה מאוד לשימוש, ממש בלחיצת כפתור מקבלים קפה גורמה טעים, מיוחד ובמיוחד יפה. הקפה מחולק צבעים בדיוק כמו בבית קפה.
לכבוד ראש השנה, אני מביאה עד אליכם מתכון מרהיב, מיוחד ובעיקר טעים, אותו תוכלו להכין בפשטות בעזרת מכונת הקפה דולצ'ה גוסטו.
קינוח גנאש קרמל מלוח: (לטובת הכנת המתכון תיאלצו להצטייד במשקל דיגיטלי)
לתחתית:
225 גרם קמח לבן
150 גרם אבקת סוכר
150 גרם חמאה
70 גרם חלמונים )(2 חלמונים)
12 גרם אבקת אפייה
5 גרם מלח
מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, למעט החלמונים. כשהחומרים מתאחדים, מוסיפים את החלמונים בהדרגה. מכניסים את המסה למקרר לשעה. מרדדים לעובי של כ- 3 ס"מ. אופים עד להזהבה בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כ 10 דק'. מצננים וקורצים עם רינג לגודל הרצוי. (שיהיה מעט גדול יותר מקוטר הכוס)
להכנת הקרם למנה:
חצי ליטר שמנת מתוקה
חצי קילו שוקולד מריר
מחממים שמנת ויוצקים על השוקולד עד שהכל נמס.
מצננים כארבע שעות במקרר ורק אז מקציפים לקבלת קרם שוקולד
להכנת רוטב קרמל מלוח:
חצי ליטר שמנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן
300 גר שוקולד חלב
מלח ים לפי טעם
100 גר סוכר לבן
מכינים קרמל מהסוכר. בינתיים מחממים את השמנת כשהקרמל מוכן שופכים מעליו את השמנת החמה, אז יוצקים על השוקולד הלבן והחלב. מאחדים בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח ים.
להרכבת המנה:
מכינים משקה קרמל (כן…הוא יוצא בדיוק כמו בתמונה) מניחים מעל הכוס תחתית מעליה מזלפים בעזרת שק זילוף או סיפון גבעה של קרם, מעליה מעטרים בשבבים של כדורי קרמל, בייגלה ושופכים רוטב קרמל מלוח.
ת ע נ ו ג!!!
להלן עוד קינוחים משדעים שניתן להכין עם קצת דמיון, מעוף ו….מכונת דולצ'ה גוסטו 🙂
היה טעים, נעים וכיף לנסות מוצר חדש שיהיה להיט בכל מטבח.