קונכיות בצק עלים במילוי מוס גבינה ועוגת גבינה אפויה עם שוקולד

לכבוד שבועות, קבלו שני מתכונים לקינוחים יפים ומתוקים שיקשטו את שולחן החג, מאת קונדיטורית מקצועית

מדי שנה, בימים שלפני שבועות, מפנקות אותנו המחלבות בגבינות ומוצרי חלב חדשים ומסקרנים. כך למשל 2 מוצרים חדש של טרה בהם נתקלתי ממש לאחרונה: מוו ממרח גבינה ושוקולד ו – מוו ממרח גבינה, שוקולד ואגוזים.

אפשר להשתמש במוצר החדש כממרח לכריך, ויש גם המלצה של דיאטנית לענין הזה.

אבל אני, קונדיטורית בנשמתי,  מיד מתגלגלת לכיוון הקינוחים והאפיה, וכבר אני רואה בעיני רוחי את המוצר החדש הזה משדרג אופציות מוכרות, מקצר תהליכים של אחרות, ובקיצור – יש כאן ענין.
קניתי את שני הסוגים. ניסיתי. הצליח לי, ואני שמחה לשתף:

מתכון ראשון:  קונכיות בצק עלים במילוי מוס גבינה, שוקולד ואגוזים

 החומרים:
200 גר' בצק עלים משובח (ממש מומלץ שיהיה על בסיס חמאה)
1 שמנת מתוקה טרה
2 קופסאות מוו ממרח גבינה, שוקולד ואגוזים של טרה.

אופן ההכנה: 
לצורך הכנת הקונכיות יש להצטייד בקונוסים מנירוסטה, ניתן להשיג בחנויות המתמחות.

2014-05-11_17-02-11_HDR
משמנים את הקונוסים מכל הצדדים. הכי נוח בתרסיס שמן ואפשר גם במברשת.
מרדדים את בצק העלים דק מאוד (2-3 מ"מ, לא יותר) וחותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ.
מלפפים רצועה סביב הקונוס. מתחילים בחלק הצר, ומתקדמים תוך כדי ליפוף (עם חפיפה קטנה בין סיבוב לסיבוב) עד לחלק הרחב ביותר.

2014-05-11_16-00-36_HDR

מניחים בתבנית על נייר אפיה.
מכניסים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). כאשר התנור חם (ולא לפני!) מכניסים את התבנית עם הקונוסים (ישר מהמקרר).
אופים 20-25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
מצננים ומשחררים בעדינות את המאפים מהקונוסים.

2014-05-11_17-02-51_HDR
שומרים בקופסה אטומה עד השימוש (יום-יומיים).

להכנת המלית:
מקציפים את השמנת המתוקה (אין צורך להוסיף סוכר) ומקפלים פנימה בעדינות 2 קופסאות של
מווו ממרח גבינה, שוקולד ואגוזים של טרה.
מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר חלק.
מאחסנים במקרר.
עד כאן אפשר להכין מראש.

ממש לפני ההגשה: מזלפים את המלית לתוך הקונכיות, מפדרים באבקת סוכר ומעבירים לצלחת הגשה.

2014-05-11_17-17-12_HDR

מתכון שני: עוגת גבינה אפויה עם שוקולד

 החומרים לבסיס: 
50 גר' חמאה
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
1 חלמון גדול
70 גר' (1/2 כוס) קמח תופח

החומרים למלית:
280 גר' גבינת שמנת טרה
280 גר' שמנת חמוצה טרה
280 גר' (1 כוס ו-1/3) סוכר
40 גר'  (1/4 כוס) קמח
200 גר' (3/4 כוס) חלב טרה
3 ביצים גדולות
כמה טיפות תמצית וניל טהורה
1 קופסה מווו ממרח גבינה ושוקולד של טרה

לציפוי:
200 גר' שמנת חמוצה טרה
2 כפות סוכר

מתחילים בהכנת הבסיס:
מכניסים למעבד מזון סוכר וחמאה ומעבדים עד שכל הסוכר נמס בתוך החמאה.
מוסיפים את חלמון הביצה ומעבדים מעט.
מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
משטחים את כדור הבצק על תחתית של תבנית אפיה בקוטר 24 ס"מ.
משאריות הבצק יוצרים נחש דקיק ומהדקים לחיבור שבין הבסיס לשולי התבנית כדי למנוע נזילה של המסה.

2014-05-11_16-13-53_HDR
אופים בחום בינוני 8 דקות. מצננים.

בינתיים מכינים את המלית:
בקערת מיקסר עם אביזר בחישה (לא הקצפה) מעבדים גבינה, שמנת וסוכר.
מוסיפים קמח ומעבדים עד שלא יהיו גושים.
מוסיפים חלב, ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
שומרים בצד 1 כוס (200-250 גר') מהתערובת.
את היתרה יוצקים לתבנית על הבסיס האפוי.
מחזירים את התערובת ששמרנו בצד לקערת המיקסר ומוסיפים 1 קופסה של מווו ממרח גבינה ושוקולד של טרה. מערבבים היטב.
יוצקים לתבנית בזילוף אקראי ובעזרת ידית של לקקן או כף עץ יוצרים דוגמת שיש.

2014-05-11_16-46-22_HDR
אופים בחום נמוך (150 מעלות) במשך שעה ורבע.

ציפוי:
מערבבים שמנת חמוצה טרה עם סוכר ומוזגים על העוגה לאחר שהתקררה.
אפשר לקשט במעט בראס, פקאן סיני או אגוזים קצוצים.
מכניסים למקרר למשך הלילה להתייצבות.
למחרת מעבירים לצלחת הגשה חגיגית, מגישים כקינוח של ארוחת שבועות או כל הזדמנות אחרת.

2014-05-12_07-34-06_HDR

 לקבלת קופון לקניית מוו ממרח גבינה ושוקולד או ממרח גבינה שוקולד ואגוזים במחיר מיוחד לחצו כאן

אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? אשמח לתגובות ורשמים.

שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת