ניסור בטון – למה זה טוב?

לכאורה, מה הבעיה? כל מה שצריך זה להוריד את הקיר!

אז זהו, שלא.

תארו לכם שיפוץ קטן, שיפוצון, פתיחת מרפסת למשל, או לפתוח האת המטבח אל הסלון עם בר ישיבה. אתם רוצים לסיים את העבודה כמה שיותר מהר בכמה שפחות כאב ראש.

הדרך הקלה ביותר לעשות זאת? ניסור בטון!

בצורה פשוטה מדובר בניסור מדויק של הקיר בצורה חלקה ונקייה, והסרה של החלק המיותר מהקיר אותו ניסרנו.

כמובן שישנה גם אפשרות אחרת להסיר קיר או חלקים ממנו. אולם השיטות האחרות, ובעיקר פטיש חציבה, הן עדיפות הרבה פחות.

ראשית, ניסור בטון הוא ניסור של הקיר בעזרת דיסק יהלום. יהלום הוא החומר החזק ביותר בטבע. לכן, ניתן לחדור עם דיסק היהלום גם לקירות בטון מזיינים בקלות. פטיש החציבה לעומת זאת אינו מאפשר ניסור בקו ישר. לאחר העבודה עם פטיש חציבה ניוותר עם פער שנפער בקיר ושאותו נצטרך לתקן ולהחליק.

ניסור בטון - אל תנסו את זה לבד

שנית, העבודה בניסור בטון היא מלכלכת הרבה פחות. ניתן להיעזר במים על מנת לצמצם משמעותית את כמות האבק הנוצרת תוך כדי ניסור הקיר. פשוט מנסרים את הקיר בתוספת מים זורמים וחלק הקיר שניסרנו יוצא בשלמותו. עם פטיש חציבה הסיפור שונה לגמרי. לא ניתן למזער את כמות האבק שנוצרת תוך כדי העבודה. בסיום העבודה בפטיש נצטרך להרים ביד אחד את חלקי הקיר שנשרו.

זמן הוא כסף. ניסור בטון הוא עניין של כמה שעות בודדות שמייד בסיומה ניתן להמשיך את העבודה על הקיר. פטיש חציבה פירושו עבודה רבה שיכולה להימשך גם ימים – תלוי בגודל העבודה הנדרשת.

סיבה אחרונה וחשובה לא פחות, להעדיף ניסור בטון על פני חציבה בפטיש היא הסיבה הבטיחותית. כל פגיעה בקיר גורמת לזעזוע בו. הדיוק שבניסור בטון והמגע המינימלי עם הקיר עד לסיום העבודה הופכת את הניסור לפעולה בטיחותית מאוד. חציבה בפטיש כוללת מגע בלתי פוסק עם הקיר שמזעזע אותו ותוך כך יכול לגרום לזעזועים וסדקים בכל המבנה. פטיש החציבה עלול לגרום בין היתר להחדרת אוויר לקיר וכתוצאה מכך גם להתחמצנות של הברזל שבבטון.

המאמר באדיבות ניסור בקליק.