ניוקי ברוטב עגבניות צלויות

ניוקי רך, אוורירי ונימוח עטוף ברוטב עגבניות צלויות מושלם יוצרים חגיגת טעמים בפה!!!

IMG_2491

לניוקי:

5 תפוחי אדמה בינוניים

3 חלמונים

1 כוס קמח

1 כף שטוחה של מלח

לרוטב:

DSCF4595

DSCF4613

10 עגבניות צלויות בגריל (הכי טוב על האש) מקולפות אך לא בצורה מדוקדקת (השרוף מוסיף לטעם הקלוי) וחתוכות בצורה גסה

10 זיתי קלמטה חתוכים

שמן זית

3 כפות עראק/אוזו – לא לדאוג – לא מרגישים כלל טעם אלכוהולי רק אניסי מעט

עלים משלושה ענפי אורגנו קצוצים דק

6 שיני שום כתושות

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס

להכנת הניוקי

1. לעטוף את תפוחי האדמה בנייר כסף ולהכניס לתנור לחום של 180 מעלות ל50 דקות.

2. לקרר את תפוחי האדמה, לקלוף אותם ולמעוך אותם לפירה. להוסיף את שאר הרכיבים וללוש עד איחוד ועד שמרגישים שתפוחי האדמה הופכים לבצק נוח – לא דביק מידי. אם העיסה דביקה להוסיף עוד מעט קמח.

3. לחלק לחלקים ולרדד כל חלק לנקניק ארוך. כל נקניק לחלק לחתיכות

DSCF4604

את החתיכות להניח על משטח מקומח עד להכנה.

להרתיח מים בסיר עמוק עם כף מלח. להכניס כל פעם חלק מהניוקי ולבשל אותם עד שיצופו.

בינתיים להכין את הרוטב:

1. לחמם מחבת שטוחה ועמוקה היטב, להוסיף 6 כפות שמן זית ולהוסיף את העגבניות הצלויות. לטגן מעט. להוסיף את האורגנו הקצוץ והשום הכתוש.

לטגן תוך כדי ערבוב. להוסיף את הזיתים ואת העראק, לערבב ולהמשיך את הטיגון (הכל על אש גבוהה). לתבל במלח ופלפל. לקראת הסוף להוסיף עוד 3 כפות שמן זית. הפעם לתיבול רק לצורך התיבול והעצמת טעמו.

להוסיף פנימה את הניוקי המוכן ולערבב בעדינות. ניתן להוסיף פרמזן מגורד מעל….. מנה מופלאה – לא פחות מזה!!!!

IMG_2489

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) ואם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב