שוב יום שישי הגיע והמחשבות מציפות את הלב, מה בא לי לבשל היום???? הקולות מתחילים להדהד בראש.
באוזן אחת אני שומעת את אמא שלי : ליאת, תכיני עוף ותפ'חי אדמה בתנור', חמש דקות עבודה ויש לך תבנית חנק לשבת (אמא, הבטחת לנו אוויר לשבת).
פתאום באוזן השניה אני שומעת את סבתא עליזה ז"ל עונה לה:ח'ח'ח'ח'ח' בְּשָלָה ז'קלין וועליה הילדה רעבה וזה מה שאת מציעה לה לאכול??? לֶאָתִי כפרעליק קום ותכין לך קצת אלח'וט מטבוח' עם פולים, שוויש קוסקוס עם מרק לילדה כפרעליה, תאפי לך איזה חובז' ד'לדאר (יעני לחם של בית) ועליו תמרחי לך מטבוחה קצת חריפה האק לֶאָתִי קחי מתכון: תקני ק"ג עגבניות, ק"ג פלפל חריף ירוק , קצת שום, חצי בקבוק שמן,מלח ופפריקה לפי העין (ואני שואלת מה עושה עיוור אם הוא צריך לתבל לפי העין???) תחתכי , תשימי במחבת ותבשלי אותה עד שתרגישי שהכל שורף לך מכל הכיוונים וואח'ה?? וואח'ה סבתא אבל ק"ג עגבניות אני לא אקנה, בשביל מה המציאו את העגגבניות המרוסקות בקופסאות שימורים???
אז מטבוחה לא בישלתי לי לשבת אבל סלט זיתים מרוקאי אסלי כן.
סלט זיתים פיקנטי:
1 קופסת זיתים ירוקים מגלוענים
1 קופסת עגבניות מרוסקות דק של גראנד איטליה
1 כפית לימון כבוש
2 פלפלים חריפים יבשים
2 שיני שום פרוסות
1/2 כוס מים
3 כפות של רסק עגבניות
מעט שמן
2 כפיות סוכר
3 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כרוכום
1/2 כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מסננים את הזיתים ושמים בסיר, מרתיחים במים כ-15 דקות ומסננים (יש לחזור על הפעולה פעמיים). בסיר מחממים מעט את השמן ומטגנים קלות את השום והפלפלים החריפים, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת חצי כוס המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הזיתים הלימון הכבוש והסוכר ומתבלים בתבלינים. מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ומכבים את האש.
מגישים לשולחן השבת/ החג עם עוד 50 סוגים סלטים 😉
* המוצר התקבל להתנסות *