אני אוהבת "מוקפץ". יותר מזה אני אוהבת להקפיץ. אני אוהבת שהירקות עשויים בדרגת אל דנטה, אוהבת את הצבעוניות ואת הזמינות. לא אחת תהיתי מהו הרוטב הנכון והמתאים למוקפץ. איזה איטריות מתאימים ולמה. את מנת המוקפץ מתאימים לטעם הסועדים. את מגוון הירקות מתאימים לעונה, להעדפה ולבחירה. אני בחרתי כירק דומיננטי הפעם את הברוקולי.
כשקיבלתי להתנסות את מגוון המוצרים האסיאתיים של "מאסטר שף" ידעתי שאכין לצהריים מוקפץ מפנק ומושקע.
למצרכים:
1 חבילת אטריות נודלס
1 ברוקולי מחולק לפרחים וחלוט במים רותחים חליטה קצרה של 5 דקות
1 גזר חתוך לרצועות ארוכות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1/2 שומר פרוס לפרוסות דקות
כפית ג'ינג'ר מגורד
1 בצל יבש חתוך לטבעות
2 שיני שום
6 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות סויה
3 כפות רוטב טריאקי
שמן
להכנה:
לבשל את האטריות לפי הוראות היצרן ולסנן.
לחמם היטב מחבת/ווק. להוסיף 4 כפות שמן. להוסיף את השום והג'ינג'ר ולהשגיח שלא ישרפו‚ להוסיף את הבצל ולטגן יחד תוך כדי ערבוב, והכל על להבה גבוהה.
להוסיף את הגזר, לערבב, להוסיף את הפלפל האדום ואת השומר. לערבב הכל יחד. להוסיף את הברוקולי ולערבב בעדינות שלא יתפרק.
להוסיף את הטריאקי, הצ'ילי והסויה ולערבב בעדינות.
להוסיף את הנודלס ולעטוף הכל עם הרוטב. לבשל יחד עוד 2-3 דקות, לפזר שומשום ולהעביר לצלחות הגשה.
בתאבון!