נאגטס עוף בבלילת בירה

הם לא בדיוק ארוחה בריאה, אבל הנאגטס עוף הביתיים שלנו טעימים בטירוף, קלים להכנה ועולים על כל מה שתוכלו למצוא ברשתות המזון המהיר. זאת ארוחת השחיתות המשפחתית שלנו

כאימא, חשוב לי שהילדים שלי יאכלו בריא, אבל אני גם מאמינה שארוחת שחיתות מעת לעת משמחת את הקיבה ומגבשת את המשפחה וילדים שמחים הם ילדים בריאים, גם אם מדי פעם הם אוכלים אוכל מטוגן. במקרה של הנאגטס עוף האלה, חוץ מזה שהם הרבה יותר טעימים מכל מה שיש לרשתות המזון המהיר להציע, אני יכולה להתנחם בעובדה שאני יודעת בדיוק מה נכנס בהם ובאיזה שמן הם מטוגנים.

נאגטס עוף (צילום: יערה די סגני)נאגטס עוף בבלילת בירה עם צ'יפס תפוח אדמה, בטטה וסלק (צילום: יערה די סגני)

 מרכיבים:

חזה עוף לשניצל
בקבוק בירה צוננת
כוס קמח
ביצה
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
פפריקה
שום מרוסק
כורכום
אבקת צ'ילי
כמון
שמן לטיגון

נאגטס עוף (צילום: יערה די סגני)

הכנה:

שוטפים את העוף, חותכים לחתיכות בגודל בינוני, משרים במעט לימון ומתבלים במעט מלח.

בקערה מערבבים היטב חצי מכמות הבירה ואת שאר מרכיבי הבלילה. כאשר התערובת חלקה, מוסיפים את חתיכות העוף ומוודאים שהוא מכוסה היטב.

 בסיר מחממים את שמן הטיגון, חשוב שהוא יהיה בטמפרטורה גבוהה כדי שהנאגטס יספגו פחות שמן, אבל שלא יישרף.

בודקים בעזרת קיסם שהשמן חם ומכניסים אליו בכל פעם כמות קטנה של נגאטס, חשוב לא לטגן יותר מדי נאגטס בבת אחת גם כדי שלא תהיה צפיפות בסיר וגם כדי לא לקרר את השמן.

מטגנים עד שהנאגטס מזהיבים, בזמן שמחכים, שותים את שאר הבירה.

 מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג

 לא צריך צלחות, הכל נחטף ישר מהקערה

נאגטס עוף (צילום: יערה די סגני)נחטפו ישר מהקערה (צילום: יערה די סגני)