מתכונים מרעננים עם גבינות

אחד המאכלים האהובים עלי ביותר ,הוא אוכל מנחם ופשוט שמתאים לקיץ ,לחורף ולכל הזדמנות.
לארוחת בוקר,צהרים וערב ,לכל אירוח וחגיגה – זוהי הפשטידה!
כשהקטנה בגן שנתיים חגגה, קבלתי רשימה לארוחה בריאה
במקום בורקס או פיתות  צריך להביא פשטידות
אחת של פסטה והשניה עם ירקות.
הכנתי המוני סוגים של פשטידות מקלות עד מורכבות,
אך פשטידת פסטה עם גבינות – עוד לא יצא לי לנסות.
נרתמתי מיד למלאכה והצטיידתי במיטב הגבינות
והפשטידה היתה להיט וקבלה המוני מחמאות.
פשטידת פסטה וגבינות
ואחרי שהילדים הפרטיים ובעיקר הבעל בקשו ממנה עוד ועוד
היא הפכה בסיס לארוחת ערב של גבינות .
לידה הצטרפה עוד מנת בית קיצית וטעימה
סלט קינואה עם גבינות והפתעה.
סלט קינואה עם גבינות
אז מי אמר מתכונים ולא קיבל?
פשטידת פסטה עם גבינות
פשטידת פסטה
המוצרים:
שקית פסטה 400/500 גרם (מהצורות הגדולת כמו  מסולסלת,צינורות וכו')  עשויה לפי הוראות היצרן
150 גרם צפתית 5% של משק צוריאל חתוכה לקוביות קטנות
150 גרם בולגרית 5% של משק צוריאל חתוכה לקוביות קטנות
250 סמ"ק – שמנת לבישול 10%
קופסת קוטג' 3%
200 גרם גבינה לבנה
100 גרם צהובה מגורדת
2 ביצים
200 גרם קמח תופח (שגורם לפשטידה להיות יציבה יותר וגבוהה יותר)
מלח
כפית אבקת מרק
מכינים את הפסטה לפי ההוראות ומניחים לקרור,אפשר גם לשטוף במים כי לזרז את זמן הקרור
חשוב- לא לערבב את הגבינות עם פסטה חמה!
מערבבים את כל החומרים ומניחים בתבנית משומנת
מפזרים מעל פרורי לחם ומתיזים עליהם קצת ספרי שמן
אופים בחום בינוני (150) בערך 40 דקות .
פשטידת פסטה
סלט קינואה
200 גרם קינואה
3 גזרים מקולפים מגורדים
200 גרם גבינה צפתית מעודנת 5% של משק צוריאל
100 גרם חמוציות
שמן זית
סויה
את גרגרי הקינואה אני נוהגת להשרות במים רותחים לפחות שעה לפני הארוחה.
אחרי חצי שעה בערך מסננת את המים, מחליפה ומשרה שוב – כדי להוציא מהם את המרירות.
מטגנת לדקה-שתיים את הקינואה בשמן זית
מוסיפה מים  לפחות חצי סנטימטר מעל מכסה ומבשלת עד הקינואה נעשת שקופה .
אחרי שהתאדו המים מוסיפה סויה ואת הגזר המוגרד ,מערבבת היטב ומשאירה לטיגון נוסף .
אחרי 4-5  דקות מכבה את האש ומוסיפה את החמוציות.
מעבירה לכלי ומוסיפה את קוביות הגבינה הצפתית המעודנת.
סלט קינואה וגבינה
אנחנו אוהבים לאכול את סלט הקינואה גם חם וגם קר.
לקינוח נחתכו להם אבטיח ובולגרית – שחוסלו לפני  שהספקתי אפילו לצלם.
השילוב של הגבינות האיכותיות בפשטידה, בסלט וליד האבטיח – עושה את ההבדל ובגדול
הקיץ מרענן יותר עם משק צוריאל!
והעיקר שיהיה בתיאבון

לימור גרוס-קלינגר
אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות מקוריים לימי הולדת. בקיצור - אין רגע דל!