השבוע הוזמנתי לסדנת הכנה של מנות מיניאטוריות לאירוח. האירוע התקיים בביתה של האמנית רייצ'ל ויצמן, כך שנהנינו גם מיצירות האמנות הרבות בביתה של רייצ'ל וגם מיצירות הגורמה שהכינה השפית מירי זורגר.
בצילומים: יצירות האמנות בביתה של רייצ'ל.
מירי מתמחה במנות גורמה קטנטנות הנראות יפות ואסתטיות עד מאד כאילו היו תכשיטים קולינאריים. הביטו בצילומים ותבינו למה אני מתכוונת. אין המדובר רק בקינוחים אלא בכל סוגי המזון. גם את המנות הראשונות והעיקריות ניתן להגיש בצורה מיניאטורית ובמראה ייחודי- אומרת השפית זורגר הנחשבת לאחת השפיות המובילות בארץ בתחום זה.
מירי היא שפית חרדית שעוסקת בבישול ואפיה מקצועית משנת 1999. היא התמקצעה בתחום בישול הגורמה והקונדיטוריה וממטבחה הביתי בבני ברק הקימה קייטרינג גורמה המשרת אירועים ושמחות. בנוסף לכך, השפית אשת החיל נותנת גם יעוץ קולינארי לבעלי קייטרינג ואולמות אירועים ומעבירה סדנאות ייחודיות בהן היא מלמדת איך להכין את המנות היפהפיות היוצאות תחת ידיה. מירי מקיימת סדנאות גם לפני חגים כמו פורים, פסח, ראש השנה ובסדנאות לומדים להכין ארוחות חג מלאות החל מהמנה הראשונה וכלה במנה האחרונה.
צילום: אביבי חופי
צילום: אביבי חופי
בסדנת ההכנה בה נכחתי ציינה השפית את חשיבות ההקפדה על מוצרי גלם איכותיים לשם הכנת מנות גורמה. היופי של המנות המושקעות והמדויקות טמון גם באיכות חומרי הגלם. מירי סיפרה שהיא נוהגת להסתובב בחנויות למוצרי אוכל ומוצרים חד פעמיים ומחפשת תמיד עוד חידושים בתחום. היא יעצה לנו להשתמש בכלים חד פעמיים בעלי מראה מיוחד ובאופן כזה ניתן להגיש מנות קטנטנות ומרשימות. היא הדגימה לנו הכנת סלסלה מעוטרת ותוך דקות הוציאה תחת ידיה מנה לתפארת. אני לא רואה את עצמי מצליחה להכין מנה כה יפה אבל מי יודע אולי עוד כמה סדנאות איתה וגם לי זה יצליח.
ולמתכונים כמובטח:
מתכון לגלילי גבינה
צילום שלומי ברנטל
המצרכים:
250 גרם גבינת שמנת
150 גרם גבינת פטה
2 בצלים
שן שום
קמצוץ מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי לבחירה
עירית קצוצה
אופן ההכנה
לקצץ את הבצל ולטגן עד להזהבה.
במעבד מזון לערבב את כל התערובת עד לקבלת מוס גבינה להוסיף את הבצל המטוגן, השום המלח והפלפל השחור. לטעום אם צריך לשפר את הטעם.
לרפד גלילי מתכת בשקף או בנייר אפייה ולזלוף את הגבינה פנימה ולחילופין לעצב מן הגבינה כדורים, כיכרות או כל צורה אחרת. אם משתמשים בגלילי מתכת להקפיא כחצי שעה ואז הגלילים מוכנים להגשה.
סלסת אבוקדו עם סלט עגבניות שרי
צילום: שלומי ברנטל
המצרכים לסלסת האבוקדו
4 אבוקדו בשלים
2 שיני שום כתושות
2 כפיות מיץ לימון
1 כף מיונית
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות עירית קצוצה
לסלט העגבניות
3 עגבניות בשלות אך מוצקות
1 בצל סגול
1 חופן נבטי חמנייה
⅓ כוס שמן
2 כפות שומשום שחור
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס טרי
1 כף רוטב סויה
לקישוט
קרוטונים
אופן ההכנה
הכנת סלסת האבוקדו
קולפים את האבוקדו ומועכים אותם במזלג.
מוסיפים לקערה את שאר רכיבי הסלסה ומערבבים היטב.
זולפים את הסלסה לכוסות קטנות ושקופות, ככף סלסה לכל כוס.
הכנת סלט העגבניות
קוצצים את העגבניות ואת הבצל לקוביות אחידות.
מוסיפים את שאר רכיבי הסלט, מערבבים ומניחים לחצי שעה, לספיגת הטעמים.
מניחים חופן קרוטונים על סלסת האבוקדו שבכל אחת מהכוסות, ועליהם מניחים כף גדושה מסלט העגבניות.
מקשטים בקרוטונים נוספים ומגישים.
לאתר של מירי זורגר-
http://www.mirizorger.co.il/about.html
צילומים אשר לא מצוין לידם שם הצלם צולמו על ידי.