מתכונים טעימים ברזילאים -מבית מסעדת הבשרים האילתית "קאזה דו ברזיל" באילת.מאת :שרית יוכפז

בחורה עם מחשב נייד

מתכונים  מנצחים  מבית מסעדת הבשרים האילתית "קאזה דו ברזיל" באילת

הוצגו במסיבת עיתונאים.

 

מתכונים   של שחר טל, שף "קאזה דו ברזיל", אילת

 

המאכל הלאומי בברזיל הוא הפייז'ואדה (Feijoada).

 שמו ניתן לו מהמילה פייז'או – שעועית בפורטוגזית. הברזילאים מבשלים אותו בקדירת חרס, ומשלבים שעועית שחורה יחד עם שורש קסאבה טחון ובשר חזיר, וגם נקניקים, בשרים משומרים ומעושנים. .

חומרים ל-4 מנות:
1 שקית (750 גרם) שעועית שחורה, מושרית ב-1 ליטר מים למשך 12 שעות
1 ק"ג בשר צלעות, חתוך לקוביות גדולות
100 גרם קבנוס, חתוך לקוביות קטנות
150  גרם חזה עוף, חתוך לקוביות קטנות
2  בצלים פרוסים
כף שום כתוש
כמה ענפי תימין
קליפה מלימון שלם
1/2  כוס קמח לקימוח הבשר
1/2 כוס שמן זית


אופן ההכנה:

  1. מקמחים את הבשר ומנערים מעודפי הקמח. מחממים שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבשר. מכבים את האש ומעבירים את הבשר לקערה.
  2. באותו הסיר מטגנים את הבצל, השום וקוביות הקבנוס וחזה העוף.
  3. מוסיפים את הבשר ואת השעועית עם נוזלי ההשרייה לסיר, ומביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים קליפת לימון ואת הטימין.
  1. מבשלים על אש נמוכה מאוד למשך 4 שעות ניתן בתנור ל- 4-5 שעות על טמפ' נמוכה בסגנון חמין. מוסיפים מים לפי הצורך.
  2.  

מתכון מנצח מבית מסעדת הבשרים האילתית "קאזה דו ברזיל"


–  Carne-Del-Sol
קרנה דו סול

משמעות שמה של המנה הוא "הבשר של השמש", ובשיטה המסורתית נהוג לייבש את הבשר יומיים בשמש הקופחת. ניתן להשתמש גם במלח כדי להגיע לאותו האפקט. הכנת הבשר לוקחת זמן רב, לכן כדאי לתכנן את הארוחה מראש. מתאים ל-4 סועדים

מרכיבים

  • 2  ק"ג נתח פיקאניה (שפיץ השיך) משובח, חתוך ל-4 חתיכות בעובי 2 ס"מ
  • מלח גס

​הכנה

  1. מרחו מלח היטב על כל משטחי הבשר.
  2. עטפו את הבשר בניילון רפוי ותנו לו לנוח בטמפ' החדר למשך 30 דקות.
  3. עטפו כל חתיכת בשר בניילון נצמד והכניסו למקרר למשך 36 שעות. שלב זה יוציא את הנוזלים מהבשר.
  4. אחרי הגרת כל הנוזלים, הכניסו את הבשר למקפיא למשך 2-3 ימים.
  5. הוציאו את הבשר מהמקפיא והניחו לו להפשיר לגמרי. לאחר מכן, הניחו אותו בקערת מים למשך 60 דקות, החליפו את המים וחזרו על הפעולה עוד פעם. תהליך זה מנקה את הבשר מהמלח.

 

 

לחמניות גבינה מסורתיות    –  Pão de queijo

דרך פשוטה ומדליקה להכנת לחמניות ביס קטנות עם גבינה.

מתכון ל-4 סועדים.

 

מרכיבים

  • 250 גרם קמח טפיוקה
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 100 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל שמן זרעים
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

​הכנה

  1. הרתיחו את החלב והשמן במחבת והוסיפו קורט מלח.
  2. הוסיפו למחבת את כל הקמח בבת אחת. ערבבו מייד עד שנוצר בצק. כאשר כדור הבצק מתחיל להתרחק מקצוות המחבת, כבו את האש והניחו לבצק להתקרר.
  3. הוסיפו את הביצה והגבינה, ולושו את הבצק עד שיגיע למרקם חלק.
  4. בידיים משומנות, צרו מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 סנטימטרים והניחו בתבנית אפייה משומנת ומקומחת.
  5. אפו במשך כ- 15 דקות בטמפ' של 200 מעלות. להגיש חם

בתאבון!

צילום:רוני בלחסן וחיים דויד

חוף מיקה. מיקה סושי.

החוויה האולטימטיבית באילת לאוהבי מטעמי המטבח האסייתי, המשלבת מגוון רחב של מנות מעולות המוגשות

עד קו המים אל מול נוף מפרץ אילת המדהים.

בחוף מיקה אילת -מיקה סושי. חוויה על הים.

כמסעדת סושי מהיר, חרטו על דגלם  להגיש ללקוחות סושי ועוד מגוון רחב של מנות בסגנון אסייתי, ממיטב חומרי הגלם ובמחירי שוק תחרותיים.

מיקום המסעדה, בלב הטיילת של אילת, המתמזגת עם החוף  – "חוף מיקה" – יאפשר לכם לחוות את מה שאפשר לקבל רק באילת –

ארוחה אסייתית משובחת ממש עד קו המים! מומלץ. להגיע לאילת חופים קסומים. מזרקה מנגנת. ספורט ימי.

בתי מלון משובחים

אנחנו לפני חופשת פסח. מומלץ להגיע עם המשפחה.

מאת: שרית יוכפז-כתבת סלונה.-SARITYOCHPAZ

-SARITYOCHPAZ-מדריך לחיים הטובים בישראל.