מתכון צימחוני לתינוקות לגילאי 10 -12 חודשים

בחורה עם מחשב נייד

המתכון מתאים לתינוקות בגילאים של – 10 – 12 חודשים, ישנם תינוקות שיכולים להיות אלרגים למרכיבים הללו אז חשוב לבדוק, הוא מתאים מאוד לתינוק שלי ספציפית אבל הכל עניין של טעם בחיים.

מרכיבים:
1 כוס של ארטישוק ירושלמי
¼ כוס חל
¼ כוס מים
2 כפות של פטריות קצוצות
½ בצל קטן קצוץ
½ כף חמאה (נטולת מלח)
1 כף של קמח
קמצוץ של פלפל שחור גרוס טרי
1 כף של פרורי לחם טריים
1 כף של גבינת צ'דאר מגורדת

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל – 180 מעלות.
לקלף את הארטישוק ולשים בדיר ביחד עם המים והחלב.
להביא לרתיחה ואז לבשל עד שהארטישוק מתרכך (בערך 10 דקות)
לרוקן את הנוזלים לכלי ולשמור אותם
להכניס את הארטישוקים לכלי שאמתים לתנור ואז לשים מעל עת הפטירות והבצלים
להמיס את החמאה בסיר ואז לערבב עם קמח
בהדרגתיות להוסיף מהנוזל ששמנו בצד, לערבב לאט לאט כדי שיתקבל רוטב דליל.
להוסיף את הפלפל השחור ואז להוסיף לכלי הולך לתנור.
לכסות ולבשל בתנור למשך 15 דקות
להסיר את הכיסוי ולהוסיף את הגבינה ופירורי לחם מלמעלה
להכניס לתנור לעוד 15 דקות

אחר כך אפשר להגיש, שיהיה בצלחה.