רוצים מתכון מעולה ללזניה חלבית?
הנה הוא כאן לפניכם, כמה צעדים פשוטים ויש לכם מנה מקסימה, חגיגית וטעימה לכל ארוחה.
מצרכים:
חבילת דפי לזניה ללא בישול
בצל גדול חתוך גס
3 שיני שום כתושות
3 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות דק (400 גרם כל אחת).
2 קופסאות של רסק עגבניות קטן
שמנת מתוקה 38%
גבינה לבנה 250 גרם
גבינה צהובה מגורדת
תבלינים: מלח, פלפל, אורגנו, סוכר
תבנית פיירקס גדולה
.
איך מכינים את הרוטב:
מטגנים בצל ומוסיפים לו את השום הכתוש.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומבשלים מספר דקות.
מוסיפים לסיר שמנת מתוקה. מבשלים טיפה ומורידים מהאש.
מוסיפים את הגבינה הלבנה ומתבלים לפי הטעם.
אופן הרכבת הלזניה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מכסים את התבנית בשכבה דקה של הרוטב.
מניחים את דפי הלזניה צמודים זה לזה לאורך התבנית.
מכסים בשכבה עבה של הרוטב ומעליה מפזרים גבינה צהובה.
ושוב, שכבה עלים, רוטב וגבינה צהובה.
ולבסוף שכבה נוספת, רוטב וגבינה צהובה.
מכניסים לתנור, בערך לשעה. עד שהדפים התרככו והלזניה זהובה ויפה.
וזהו, יש לכם לזניה נפלאה, שגם הילדים וגם המבוגרים אוהבים.
ממליצה בחום להכין אותה יחד עם הילדים. זה קל ופשוט והילדים נהנים מאד מההכנה וכמובן מהטעם הנפלא שלה.
תיהנו ובתיאבון!
.
רוני מעוז
הדרכת הורים
054-4772736