מתכון מנצח של דגים לחג

מתכון מנצח בשישה שלבים קלים וסרטון מעולה שמדגים איך עושים את זה

בראש השנה נהוג לברך "שנהיה לראש ולא לזנב".

נהוג גם להכין ראש של דג ולהניחו אחר כבוד על שולחן החג.

כילדה, לא יכולתי לשאת את מראה צלחת הדג  וכל הסבר בעניין נראה לי מיותר (אתם מבינים אותי בטח). ה"גדולים" מצידם, תמיד חשבו שזה מעדן, וחיכו למנה המיוחדת. אני לא הבנתי למה.

עכשיו "הגדולים", זו אני. היום אני כבר נהנית לאכול דגים, וכשאני לא אופה עוגות, או מעצבת אותן בבצק סוכר, אני ממש נהנית גם לבשל. אמנם מעדיפה עדיין לא לבשל "ראש של דג", אבל ברכת החג לדעתי "תופסת" גם עם סיר דגים מפנק.

unnamed (1)

אז הנה, אני מגישה לכם, מתכון משפחתי מובחר, לסיר דגים של שבת, שיככב אצלי על שולחן החג:

המצרכים:

  • דג סלמון – א. לפשוט את העור (כשהדג קפוא)
    ב. לחתוך את הדג לרוחב לחתיכות של 2 ס"מ כל אחת.
    ג. להשרות במיץ לימון משומר למשך 10-60 דקות.
  • 4 עגבניות- פרוסות לגלגלים
  • 5 תפוחי אדמה- חתוכים לפרוסות, לאורך
  • 3 בטטות- חתוכות לפרוסות, לאורך
  • 3 גזרים – חתוכים לגלגלים אלכסוניים
  • 3 פלפלים חריפים – שלמים
  • לימון אחד פרוס לפרוסות דקיקות
  • מיץ לימון משומר

לרוטב:

  • 3/4 כוס שמן
  • פטרוזיליה "דורות"
  • כוסברה "דורות
  • מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מרוקאית בשמן

את הרוטב מכינים בקערה קטנה, ומערבבים היטב.

אופן ההכנה:

1. מניחים בסיר סוטאז' (נמוך ורחב), לפי הסדר הבא:

א.      עגבניות פרוסות
ב.      תפ"א
ג.       בטטה

ומרפדים את כל תחתית הסיר.

2. מניחים את כל חתיכות הסלמון במעגל, ניצבות למרכז הסיר(כמו מנדלה)

3. מכניסים ברווחים שבין חתיכות הדג, את הגזרים החתוכים.

4. מניחים מעל את שלושת הפלפלים החריפים בשלמותם.

5. שופכים מעל כל הסיר, בתנועות סיבוביות, את משרה הרוטב שהכנו בקערה.

6. מוסיפים כוס מים לסיר, מכסים במכסה, ומבשלים כשעתיים.

הכי כדאי לאפות חלה טריה, ולטבול אותה ברוטב.

 

unnamed (4)

שיהיה לכם חג שמח, ושנה טובה, מלאה בבישולים ובמאפים משגעים.

 בהצלחה!

נגה

Noga – sweet designs@