ביום שישי האחרון פתחתי את המקרר עם הדילמה השבועית – איזה פסטה אכין לארוחת הצהרים. במקרר חיכו לי יפיפיות, חייכניות וסבלניות עשרות פטריות מתוצרת מרינה שקיבלתי בסדנת הבישול המפנקת של סלונה.
להיות בלוגרית של סלונה זו חגיגת הפתעות מתמשכת, שבמסגרתה אנו נהנות גם מסדנאות בישול מעולות ומהנות.
בסדנה שנערכה בבית הספר לבישול דן גורמה על ידי פאני רוטשטיין הנהדרת התכנסנו כ- 40 בלוגריות, חובבות בישול, כדי ללמוד איך להנות ממוצרי מרינה פטריות הגליל.
כל אחת קיבלה סינר, אספה השיער, והצטרפה לאחת הקבוצות כדי להתנסות במתכונים הנהדרים שקיבלנו מפאני. פאני ריחפה בין הקבוצות, הסבירה, הדגימה, העירה, טעמה, פרגנה ועיקר העניקה מהידע הרב שלה בסבלנות אין קץ.
בסוף הסדנה, שבעה ומחוייכת, לאחר שזכיתי להכיר עוד נשים מעניינות, פונקתי עם ארגז מלא כל טוב – של פירות וירקות, שאותו הכנסתי למקרר וחיכו בסבלנות לתורן.
בחזרה ליום שישי האחרון – שלפתי באופן אוטומטי את ספר הפסטה הגדול של בת' אילון, אשר מלווה אותי במשך שנים, ובחרתי לעשות את המתכון אשר נוסה כבר בהצלחה בעבר ואשר צרפתי עבורכם:
ספגטיני ברוטב לימון
חומרים
500 גר' ספגטיני
400 גר' פטריות יער
רבע כוס שמן זית
50 גר' + 1 כף חמאה
1 וחצי כפיות מלח
פלפל טחון טרי
מיץ משני לימונים
אופן ההכנה
- שוטפים, מנגבים ופורסים הפטריות לפרוסות דקות יחד עם הגבעולים
- ממיסים בסיר רחב את 50 גרם החמאה עם שמן הזית. מוסיפים את כל הפטריות ומערבבים 5 דקות. מתבלים במלח ופלפל
- מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון
- מרתיחים כמות מים גדולה עם כף מלח גס ומבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה".
- מסננים הפסטה ומוסיפים לפטריות יחד עם כף החמאה
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומתענגים על התוצאה
תודה לסלונה, מרינה פטריות הגליל ולפאני רוטשטיין על סדנה מאד מוצלחת. מחכה כבר לבאה