מתכון לחג: קדירת עוף ותפו"א בזיתים ולימון

אחד מהמאכלים האהובים עלי ביותר, שריחו המשכר יוצא למרחוק. תערובת של תבלינים מהמטבח הערבי, קדירה ריחנית טעימה ומשביעה שתפתיע את הסועדים.

עוף עם זיתים ולימון_00008

המצרכים:
עוף שלם מפורק או 5-6 כרעיים.
6 תפוחי אדמה בינוניים מחולקים לרבעים
צנצנת זייתים מגולענים (עדיף מטעם של קופסת שימורים).
3 בצלים מחולקים לרבעים
4-5 שיני שום כתושות
חופן תרמילי הל (כ 10 תרמילים) כתושים
4 לימונים, שניים למרינדה, ושניים חתוכים לרבעים לתבשיל.
ממליץ להשתמש בסיר ברזל, יעשה את העבודה הכי טוב.
שמן זית לטיגון והשרייה.
תבלינים: מלח/פלפל, כורכום, כמון, ציפורן.

עוף עם זיתים ולימון_00004

עוף עם זיתים ולימון_00006

ניגש ישר לעבודה, ראשית למרינדה:
את חלקי העוף, (עוף שלום מפורק או 5-6 כרעיים), יש להשרות במשך כמה שעות במקרר המרינדה הבאה:
מיץ לימון משני לימונים סחוטים, שום כתוש, שמן זית, מלח, פלפל, כמון, כורכום, מעט ציפורן והל כתוש. יש לעסות היטב את חלקי העוף, ולכסות בניילון נצמד. אפשר לעשות זאת לילה קודם, ולהכין את התבשיל בצהריי יום מחרת. לא לזרוק את המרינדה, נתשמש בה בהמשך.
יש לחמם את סיר הברזל הייטב על הכיריים, וברגע שהוא חם מאוד יש לשים מעט שמן זית ומייד את חלקי העוף, חשוב לא להמתין …כי שמן הזית ישרף. יש לתת סגירה של חלקי העוף מכל הצדדים כך שיוצאים זהובים. כ 10 דקות סה"כ.
בזמן הטיגון, יש לסנן את הזייתים מהצנצנת, לשטוף, ולהשרות במים חמים להוציא את טעם חומרי השימור.
עוף עם זיתים ולימון_00001

עוף עם זיתים ולימון_00002

עוף עם זיתים ולימון_00003

יש להוציא את העוף מהסיר ולגרד את הקרקעית באמצעו כף עץ. להוסיף שמן זית ולהוסיף את הבצל והזיתים. לערבב כך שכל הצדדים יכוסו בחומרי המרינדה ששקעו לקרקעית הסיר, אני בשלב זה מוסיף עוד כורכום לתת קצת צבע. להוסיף את תופחי האדמה, ואת שני הלימונים החתוכים לרבעים על קליפתם. להמשיך לערבב.

עוף עם זיתים ולימון_00005

עוף עם זיתים ולימון_00007

לשפוך את המרינדה על התערובת, ולהניח את חלקי העוף מעל כך שיכסו הכל, לכסות את הסיר( חשוב!) ולהנמיך את האש. יש לבשל במשך חצי שעה לפחות כך שהנוזלים ייגרו פנימה על תפוחי האדמה.

לאחר חצי שעה יש להכניס את הסיר מכוסה לתנור (לא הכניס סיר עם ידיות פלסטיק כמובן) על חום בינוני של 180 מעלות על טורבו למשך שעה. בעשר דקות האחרונות ניתן לפתוח את המכסה כדי לתת צליה של העוף מלמעלה עם גריל עליון.

בתאבון!

עוף עם זיתים ולימון_00008