מתכון לשבת – קדירת בקר בחלב קוקוס

מתכון ששובר את כל הסטיגמות לגבי עונת תבשילי הקדירות והשימוש בחלב קוקוס

קדירות הן אחד הדברים האהובים עלי בעולם. ולא, לא רק בחורף. הבישול האיטי הזה, שהופך את השכנים בסיר הזה לאחד ומעדן ומרכך את הטעמים כולם, הוא פלא בעיני.

הפעם הכנתי קדירת בקר בחלב קוקוס. אני נאבקת בכתיבת המתכון מאחר והוא הדבר הכי גמיש וסבלני שיש. מה שיש במקרר ובבית יכול להתאים.

הפעם היו לי פטריות שיטאקי טריות, כרישה, גזרים צבעוניים ובזיליקום. אבל באותה המידה זה יכול להיות גם פטרוזיליה, כוסברה או צרור של שמיר קצוץ, בצל ירוק או רגיל, תפו"א קטנים ובטטות ועוד… כל אחד מאלו ישפיעו על הטעם אבל התוצאה הסופית תהיה דומה – תבשיל סמיך, ארומטי, כבד ומפנק. וכמובן, איך לא, אורז בשביל לספוג את הרוטב!

קדירת בקר בחלב קוקוס

6-8 איש

זה נכון שחלב קוקוס אינו אורח פופולארי במיוחד בתבשילי קדירות. דוקא משום כך כדאי לנסות. הרוטב המתקבל הוא קרמי-שמנתי והוא כל-כך טעים, שלפעמים אני מגדילה את כמותו ובמה שנשאר, מבשלת קציצות. ידידותי למקפיא.

המרכיבים:

  • בערך 1.5 ק"ג בשר בקר לצלי – אני משתמשת בבשר short ribs הנקרא בארץ אסאדו או שפונדרה. יש לו הרבה שומן ובבישול ארוך הוא רך למופת. מאוהבת בנתח הזה!
  • 2 פחיות חלב קוקוס- אפשר מופחת שומן
  • 1 צרור עשבים קצוץ – השתמשתי הפעם בבזיליקום ופטרוזיליה**
  • 5-6 שיני שום קצוצות גס
  • 1 כרישה פרוסה
  • 1 כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורר- חייבת לציין כאן שהיו פעמים בהם לא השתמשתי בו והיה מצוין!
  • 4-5 כפות סויה
  • 2 עגבניות קצוצות או משומרות או רוטב עגבניות
  • מלח+ צ'ילי פלייקס
  • גזרים, שיטאקי

ההכנה

במעט שמן-זית משחימים את קוביות הבשר. רצוי בפעמיים- שלוש, תלוי ברוחב הסיר.

מוסיפים את הבצל או הכרישה ומטגנים מעט לריכוך.

מוסיפים את כל יתר החומרים ומתבלים. אל תמליחו יותר מדי. תמיד אפשר להוסיף בהמשך והחשש הוא, שהרוטב יצטמצם ויהיה מלוח מדי.

מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור לכמה שעות (בדר"כ 3-4 ). אני התחלתי ב- 180 צלסיוס ואחרי כשעה, הורדתי לחום נמוך. הכל כתלות לזמן שיש בידכם. תוך כדי, יש לבדוק ולתקן תיבול. בסיום הבישול הבשר צריך להיות רך כחמאה והרוטב סמיך.

לפוסט המקורי ב"ביסים"

לבלוג "ביסים" של הילה קריב

הילה קריב, ביסים
הילה קריב, למדה בישול בניו יורק ב- French Culinary Institute. בבלוג שלה, "ביסים", כותבת על אוכל, על אנשים ועל החיים.