מתכון לרביולי חלמונים/ השפית ליאל גרשקוביץ משתלטת על המטבח של לירן רוזן

רביולי חלמונים במילוי חלמון ברוטב חמאה חומה, צלפים, פלפל לבן וירוק, זרעי עגבניה ולימון.


את ליאל גרשקוביץ׳ הכרתי דרך חברה משותפת, די גחמתית- מיכל אהרוני. למה גחמתית? מיכל החליטה שבא לה לאכול פסטה בעבודת יד מלאה בחלמון נוזלי. עכשיו לגמרי אין בעיה עם זה, פשוט כשמביעים משאלה לשפית כמו ליאל זה כמו ג׳יני במנורה- היא תגשים לך אותה. מצוידות תחמושת שקיות דברים טובים, הגיעו ליאל ומיכל להשתלט לי על המטבח וגם, לסדנת פסטה.
ליאל הסבירה לנו איך מכינים פסטת חלמונים בעבודת יד (תכינו את השרירים) והביאה מכונת פסטה שכל מה שיכולתי לחשוב עליו זה ״וואלה איזו תמונות מהממות יצאו לי לאינסטגרם״  😂.
חייבת להודות שהרבה מאוד זמן לא בישלו לי. אני תמיד רגילה להיות זו שמבשלת בשביל אחרים ומפנקת, ואני לא מחשיבה משלוחים, כבודם במקומם מונח. אני מדברת על אוכל שמכינים לך מאפס במטבח בבית. מגישים ומצלחתים אותו על אשכרה צלחת, והוא חם עם חזון שנבנה מול העיניים שלך, כמעט כמו במסעדה (תחזרו כבר גאד, לא יכולה לקנות יותר חליפות טרנינג בא לי להתלבש!).
אז זכיתי לצפות וללמוד משפית עם רפרטואר קולינרי שלא היה מבייש מסעדת כוכבי מישלן. היא כוכב מישלן בפני עצמו וגם ניקתה לי את כל המטבח לפני שהלכה. יש היאמרו הרגל של טבחים, אבל אני אומרת- הבחורה אדירה!

אז יאללה קחו מתכון, רק תשאירו צוואה, כי הולך להיות לכם מוות קליני!


 

 


מתכון ל-6 מנות:

לבצק הפסטה:

  • 1 קילו קמח פסטה 00
  • 3 ביצים L + חלמונים בכמות שתשלים ל700 גר׳

למילוי:

  • 400 גרם ריקוטה
  • 1 חבילה עלי כרוב שחור
  • מלח
  • 24 ביצים

לרוטב:

  • 200 גר׳ חמאה חומה (מחממים סיר עמוק עם חמאה עד שמוצקי החלב נפרדים מהשומן. מסננים בזהירות רבה לתוך כלי עמוק עם מסננת ונייר סופג מעל)
  • 4 כפות צלפים בחומץ
  • חופן פלפל ירוק ופלפל לבן, גרוסים גס או כתושים במכתש ועלי
  • 1 לימון
  • 4 עגבניות תמר בשלות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה

הכנה:

  1. על שיש או משטח רחב, מניחים את הקמח ויוצרים גומחה.
  2. בתוך הגומחה מניחים את הביצים והחלמונים
  3. טורפים את הביצים בעזרת מזלג ומערבבים היטב תוך הוספת קמח מהשוליים, עד שהמסה מתחילה להתגבש
  4. לשים את הבצק היטב במשך 10-15 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, אחיד וגמיש. ניתן להשתמש במערבל עם וו לישה.
  5. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ועוטפים כל חלק בניילון נצמד. מעבירים למקרר ל20 דקות.
  6. בינתיים מכינים את המילוי: בקערה עמוקה מערבבים את הריקוטה.
  7. צורבים את עלי הכרוב במחבת טפלון עם מעט מאוד שמן זית, עד שנעשים קריספיים.
  8. קוצצים היטב את עלי הכרוב הצרובים ומוסיפים לקערת הריקוטה.
  9. מתבלים במעט מלח ומערבבים היטב. מעבירים לשק זילוף ומניחים בצד.
  10. מוציאים את הבצק מהמקרר. על משטח מקומח מעט, משטחים מעט את הבצק בעזרת הידיים ומעבירים במכונת הפסטה, עד לקבלת יריעת בצק דקה ויפה.
  11. מניחים את יריעת הפסטה על גבי המשטח ומסמנים בעזרת חותכן עגול, את גודל הרביולי.
  12. במרכז העיגולים שסימנו, מזלפים את הריקוטה בצורת מעגל.
  13. שוברים ביצה ומפרידים בין החלמון לחלבון. את החלמון מניחים במרכז הריקוטה שזילפנו. את החלבונים כדאי לשמור ואפשר להכין מקרונים, פבלובה או מתכונים אחרים.
  14. ממשיכים לזלף ולהניח חלמון בכל עיגול מסומן, לאורך כל יריעת הפסטה.
  15. מוציאים בצק פסטה נוסף מהמקרר ומעבירים במכונת הפסטה, כפי שעשינו קודם, עד לקבלת יריעת בצק דקה ויפה.
  16. מניחים את היריעה בזהירות על היריעה הראשונה עם הריקוטה והחלמונים ומהדקים בזהירות, בעזרת כריות האצבעות, סביב כל חלמון. דואגים להיצמד כמה שניתן למלית, מבלי לפצוע את החלמון.
  17. קורצים את הרביולי בעזרת חותכן. מניחים על משטח מקומח קלות.
  18. חוזרים על שלבים 10-17 עם שני חלקי הבצק שנותרו.
  19. מרתיחים מים בסיר גדול שיכיל בקלות את הרביולי. ממליחים.
  20. כשהמים רותחים, מוסיפים פנימה את הרביולי.
  21. בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים מחבת רחבה על אש בינונית. מוסיפים את החמאה החומה.
  22. מוסיפים מעט גרידת לימון ואת תערובת הפלפלים הגרוסים. מערבבים קלות.
  23. כשהרביולי צף – מעבירים למחבת. מוסיפים ארבע כפות ממי הבישול של הפסטה.
  24. מוסיפים מעט גרידת לימון וסוחטים מעט ממיץ הלימון. בערך ארבע כפות ואפשר יותר, לפי הטעם. מנערים את המחבת בתנועות סיבוביות לרוטב אחיד.
  25. מוסיפים את הצלפים. וסוחטים מעל את זרעי העגבנייה. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול עם מלח.
  26. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים.

שאלוהי האמא ולהה יהיו עמכם!  😏


לעוד מתכונים ופאן עקבו אחרינו באינסטגרם:

LiranRozen | TheBlondeIssues | MichalAharoni123

HUMANZISRAEL