מתכון לקובה טבעונית שלב אחר שלב

שישי בצהריים אני מקבלת מירון ידיד שלי מחולון תמונה של קובה במיה, מיד בלוטות הטעם מתחילות לעבוד ואני מודיעה לאמא שלי שגם אני רוצה קובה, אבל לא עם במיה, אלא קובה שטוחה במרק צהוב מעט חמצמץ, זה המרק האהוב עלי, למרות שאני אוהבת גם את השאר (דלעת, סלק, במיה).

ואמא שלי נשמה טובה, אף פעם לא אומרת לי לא מיד השיבה: "אין בעיה בתנאי אחד שאת עוזרת לי", חיש מהר נכנסנו יחד למטבח ותוך כדי שיתוף פעולה התחלנו להכין קובות, הפעם אני שימשתי על תקן הסו שף, קיצצתי, טיגנתי ערבבתי ותוך כדי גם רשמתי כמויות ותאמינו לי זה לא קל בכלל, מאוד קשה להעביר מתכונים מהסוג הזה לכתב, כי אין באמת כמויות מדויקות, הרבה פעמים זה משתנה, גם בגלל עניין של טעם (מלוח יותר או פחות) וגם בשל גורמים נוספים כמו מזג האוויר.

 IMG_20161205_183732

הערות:

הדגש במתכון הספציפי הזה הוא על אופן הכנת הכופתאות עצמן, כלומר המעטפת והמלית ולא הרוטב, אתם יכולים לשים את הקובות בכל רוטב שאתם אוהבים, אני אתן מתכון בסיסי למרק צהוב שאני אוהבת.

הקובות שהכנו מעט שטוחות ולא עגולות כמו הקובות הרגילות, כמו כן, הן עשויות עם ג'ריש (גרישה).

ג'ריש (גרישה) הוא למעשה חיטה מלאה שבושלה, יובשה ולאחר מכן נגרסה דק מאוד (כמו בורגול דק). לכן, כשמכינים את תערובת הג'ריש והסולת, חשוב לתת לה לנוח ולספוג את כל המים שהיא יכולה לספוג על מנת שלא תצא לכם קובה יבשה.

כשמכינים את המרק או הרוטב, רצוי שהוא יהיה יותר דליל ו"מרקי", יש לשים לב ולטעום אותו לפני הוספת הקובה, שכן הקובה סופחת הרבה מהנוזל ומהטעם וגם לאחר הוספתה, יש לטעום ולתבל שוב במידת הצורך.

השתדלתי להביא כמויות מדויקות, אך שוב זה משהו שיכול להשתנות אפילו בשל תנאי מזג האוויר, כמו למשל בצק ששותה יותר מים בקיץ וכדומה, מאמינה שלאחר שתתנסו פעם אחת  בהכנה ותקבלו תחושה וניסיון, בפעם השניה שתכינו יהיה הרבה יותר קל.

 15-09-25-16-02-43-249_deco (640x480)

15-09-25-16-05-01-839_deco (640x455)

אופן ההכנה לכמות של 11 קובות:

בשלב הראשון מכינים את המרק ואת המלית.

 

אופן הכנת המרק:

בחרתי במרק פשוט בטעם עוף (פרווה), מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים אבקת מרק בטעם עוף, 2 כפות שמן זית, עגבנייה חצויה ל-4, בצל שלם קלוף, מספר גבעולי סלרי, מיץ מלימון אחד, מעט פלפל שחור, מלח, רבע כפית שטוחה של כורכום, 2 כפיות כמון.

מרתיחים הכל, טועמים ומשפרים טעמים, ניתן להוסיף גרגרי חומוס, קישואים, עלי מנגולד ועוד, אני הלכתי על מרק בסיסי ביותר.

 

אופן הכנת המלית:

1 בצל גדול קצוץ

3 כפות שמן זית

120 גר' טחון של טבעול (בערך רבע שקית).

מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)

1 כפית בהרט

1 פטריית שמפיניון טרייה גדולה מאוד קצוצה

2 כפות רוטב סויה

אופציונלי חופן צנוברים

 

קוצצים את הבצל.

מחממים 2-3 כפות שמן במחבת.

20150925_125236 (640x480)

כשהשמן חם מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להזהיב.

20150925_134020 (640x480)

מוסיפים את הפטרייה הקצוצה והטחון של טבעול ומטגנים כשכל הזמן מפוררים את הטחון שלא ייוצרו גושים.

20150925_180224 (640x480)

מתבלים במלח, פלפל שחור, בהרט, סויה.

מערבבים ומבשלים עוד 7 דקות על אש נמוכה ומכבים את האש.

20150925_134850 (640x480)

טועמים ומשפרים טעמים.

מעבירים את התערובת לקערה ומניחים להתקררות.

 

אופן הכנת הבצק:

 

3 כפות גדושות ג'ריש (גרישה)

1 כוס מים רותחים

1 כפית שטוחה של מלח

3/4 1 כוסות סולת (הכמות יכולה להשתנות מעט)

 20150925_125341 (480x640)

20150925_142519 (480x640)

שמים את הג'ריש והמלח בקערה עם המים הרותחים ונותנים לזה לנוח עד שהמים מתקררים.

לאחר מכן מוסיפים את הסולת בהדרגתיות עד לקבלת מרקם רך ונעים כמו פלסטלינה, אין כאן כמויות מדויקות של הסולת, זה יכול להיות 2 כוסות סולת וזה יכול להיות רק כוס ו3/4,  הבצק אמור להיות רך אך לא נוזלי, אם הוא מעט נוזלי הוסיפו מעט סולת.

20150925_135900 (640x480)

לאחר שהבצק מוכן לא להניח את הבצק לעמוד יותר מדי- הוא יתייבש ויתקשה.

 

אופן הכנת הכופתאות:

 

הערה: ממליצה לשים לידכם קערת מים פושרים בכדי להרטיב את כפות הידיים (בזמן הכנת הכופתאות הידיים צריכות להיות כל הזמן רטובות, על מנת שהבצק לא ידבק ויקרע).

בידיים רטובות מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של כדור פינג פונג.

20150925_140055 (480x640)

מועכים את הכדור לצורת קערה (כמה שיותר דק – יותר טוב).

20150925_140128 (480x640)

מכניסים כפית וחצי – 2 כפיות מלית, סוגרים את הקצוות – מהדקים עם טיפ טיפה מים להחליק את הסגירה ומועכים לכדור שטוח, מניחים בצד על מגש שהנחנו עליו ניילון בכדי שהכופתאות לא יידבקו.

 20150925_140150 (480x640)

20150925_140204 (480x640)

20150925_140236 (480x640)

20150925_143942 (640x480)

לאחר שכל הקובות מוכנות מוסיפים אותן למרק הרותח, כשהקובות במרק מנמיכים את האש ללהבה בינונית\נמוכה ונותנים להן להתבשל בסיר לא מכוסה בין 25 -30 דקות.

 15-09-25-16-06-10-644_deco (640x507)

זהו מוכן.

 

בתאבון !!!

 

 אותה גברת בשינוי אדרת- אותה הקובה רק עם מרק דלעת 
IMG_20161129_160203

מתכון למרק דלעת:

מצרכים למרק הדלעת:

בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 עגבניות מגוררות
3 גבעולי סלרי גם העלים (את העלים מוסיפים בסוף יחד עם הקובות)
כף פפריקה אדומה מתוקה
4 כפות שמן לטיגון
1/2 קילו דלעת חתוכה לקוביות בינוניות
קופסת רסק עגבניות קטנה
7 כוסות מים רותחים
1/2 כוס מיץ לימון
2  כפות סוכר
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנת המרק:
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים לסיר את השום, העגבניות המגוררות, הדלעת וגבעולי הסלרי לאחר שחתכנו לחתיכות באורך של 3 ס"מ ונותנים להם לקבל קצת צבע (כמה דקות  ערבוב, לא יותר).
2. מוסיפים את שאר החומרים, בוחשים ומביאים לרתיחה. לאחר שהמרק רותח, מנמיכים לאש קטנה ונותנים לו לבעבע כ-20 דקות. בינתיים מכינים את הקובות לפי המתכון למעלה.
3. לאחר שהקובות מוכנות מכניסים אותן בזהירות לתוך המרק המבעבע יחד עם עלי הסלרי. מדי פעם בוחשים בעדינות עם כף עץ, לכדורי הקובה יש נטיה  להצמד לתחתית הסיר, ערבוב קטן ועדין עם כף העץ תעזור להן לא להידבק לתחתית הסיר, יש לעשות פעולה זאת  בזהירות, שלא יפגעו ויפתחו.
4.לאחר שכל כדורי הקובה נכנסו למרק המבעבע, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כעשרים דקות נוספות עם מכסה.
בתאבון!!!

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.

אהבתם את המתכון ??? רוצים לקבל עוד מתכונים שלי??? פשוט מאוד, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל בסגול, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש, תהנו….

אני נוהגת לשים תמונות של המוצרים בהם אני משתמשת, יש כאלו שזה נראה להם כמו פרסומת, אך זה ממש לא פרסומת !!! מכיוון שקהל היעד של המתכונים שלי הוא אנשים שאין להם מושג בבישול, אני מנסה לפשט להם את החיים ע"י הבאת תיעוד של כל שלבי ההכנה כולל צילומים של המוצרים בהם אני משתמשת בצורה הכי ברורה ופשוטה שיש. חשוב לי להדגיש שאני לא מקבלת מימון או תשלום משום גוף!!!

 

veredmioni
אני ורד, נעים מאוד :) בסוף שנות ה-30 לחיי, עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. הסיבה העיקרית שפתחתי בלוג הייתה לחץ בלתי מתון מצד הסביבה הקרובה אלי....אני מאוד אוהבת כל מה שקשור לאוכל, להכין ולאכול כולל ביקור רב במסעדות, גדלתי בבית שנושם אוכל 24 שעות ביממה, כל בני משפחתי נדבקו בחיידק האוכל...בנוסף אני מאוד ביקורתית בכל מה שקשור לאוכל, משתפת הרבה את חברי בפייסבוק במתכונים שהכנתי ובמסעדות שבקרתי וככה בעצם עלה הרעיון, יותר ויותר אנשים אמרו לי שאני חייבת לכתוב את זה בצורה מסודרת ולשתף עוד אנשים, אז הנה אני כאן, פותחת בלוג אוכל, בבלוג יהיו גם ביקורות על מסעדות שבקרתי בהן וגם מתכונים שניסיתי, מקווה שתהנו.... ויש עוד משהו קטן שחשוב לי שתדעו עלי, אני כבר למעלה משנתיים שלא נוגעת בבשר או בחלב מטעמים אידאולוגיים, הייתי בטוחה שיהיה לי מאוד קשה, כי מאוד אהבתי בשר, הופתעתי ובגדול, לא קשה בכלל ואפילו קל מאוד, יש תחליפים מעולים להכל וחלק מהמטרה של המתכונים שלי זה להוכיח לכם זאת :)