כשהוזמנתי כבלוגרית בסלונה, לסדנה עם השפית פני רוטשטיין בנושא פטריות, מיד אמרתי כן.
פטריות זה אחד המאכלים שאני זוכרת את עצמי אוכלת בילדות, כמובן מקופסא ולא תאמינו איך הייתי מתענגת עליהן, בחיי אני זוכרת את הטעם כמעדן, מוזר הא? אבל ידעתי שעם פני, מצפה לי חוויה טריה ובריאה במיוחד.
כשהגעתי לסדנא בדן גורמה (שווה, תודו) הופתעתי להיכנס ללונה פארק שלם של ירקות מובחרים עטופים ומזמינים למאכל, מבית מרינה פטריות הגליל, שאת רובם אני פוגשת בסופר וכמובן ממלאה בהם את עגלת הקניות שלי. זו הייתה תחילתה של חגיגה.
ככה זה כשאת כוהנת של אורח חיים בריא. הספורט העצים שהוא חלק מהיומיום שלי לא בא לבד, איתו באה תזונה מגוונת ונכונה ובעיקר טרייה! #שילובאימוןרגשיוספורטיבי
מה גם כשבבית יש נערה (ממש אוצר, בחיי) שבגוף שלה חסר אנזים שמפרק חלבונים והתזונה שלה מורכבת בעיקר מפחמימות דלות חלבון ו…ירקות, אז שם המשחק הוא גיוון (בכלל זה משהו שאני ממליצה בכל בית ובכל תחום בחיים, אבל זה כבר לפוסט אחר).
אז כשהגיע יום שישי והוזמנו לאחי, היה לי ברור שאני מפגיזה עם איזו מנת פטריות.
חיפוש של מתכון קיים זה פחות אני. בתור מי שלמדה לפני כך וכך שנים (טוב נו, יותר מ 20 שנה) סוג 1 בטבחות בביה"ס מס' אז "תדמור" (כל שף הכי שיש מתחיל את דרכו בסוג 1 אז נא לכבד), אני בעד לאלתר.
לכם ארשום כאן את המתכון כי המנה יצאה אליפות, אז מי שאוהב שהכל מוכן וכתוב, מוזמן לאמץ.
דרך אגב, הקסם של המנה היא שאפשר להגיש אותה כתוספת חמה או כסלט קר. הבחירה היא שלכם.
המצרכים:
2 סלסלות פטריות שמפניון של מרינה
1 מארז פטריות שימג'י של מרינה
1 בצל לבן
6 שיני שום
1 מארז ספגטי קישוא של מרינה
חצי מגש נבטוטים
מלח
פלפל גרוס
מעט רוטב סויה
מעט שמן סומסום
שמן זית
הוראות הכנה:
מחממים מחבת עם נגיעה של שמן זית
פורסים את כל הפטריות וכשהמחבת חם מניחים. מפזרים מעט מלח ונותנים לפטריות להצטמצם ולהשיל את כל המים שיתאדו.
בינתיים פורסים את הבצל ואת השום. כשהפטריות מתחילות להצטמצם מוסיפים את הבצל ומערבבים יחד ואחרי שהוא מקבל את השקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים.
כעבור 5 דקות מוסיפים את הספגטי קישוא. אפשר לשים אותם כמו שהם או לחתוך קצת כדי שלא יהיו ארוכים מדי.
מערבבים ומכסים לעוד 5 דקות ואז פותחים, מפזרים מעל את הנבטוטים ומטבלים עם מלח ופלפל, מעט רוטב סויה ושמן סומסום וטועמים. מתקנים תיבול אם צריך וסוגרים לעוד 3 דקות ואז מכבים את הלהבה ונותנים לטעמים להשתלב.
מגישים בקערת הגשה ולשולחן ומחכים לשמוע את המחמאות…
בתאבון!
שירי